Jurnal Giurgiuvean

Dan MOTREANU: „5070 de preșcolari și elevi din familii vulnerabile din județul Giurgiu beneficiază de vouchere de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte”

Europarlamentarul liberal, Dan Motreanu, informează că la nivelul județului Giurgiu, 5070 de preșcolari și elevi ce provin din familii vulnerabile se află pe lista beneficiarilor voucherelor de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte.

La nivel național, 160.000 de copii au primit deja voucherele pentru rechizite și îmbrăcăminte, a anunțat, Marcel Ioan Boloș, ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Alte 200.000 de carduri au fost emise pentru beneficiari noi, în plus față de anul școalar trecut.

Programul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

În România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană. Una dintre modalitățile de reducere a acestui fenomen este accesarea fondurilor europene.

Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

« copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

« elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)

Exit mobile version