DAJ Giurgiu: ”Astăzi, 26 mai, Ordonanța de Urgență pentru plata despăgubirilor de secetă, la culturile de primăvară de anul trecut, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern!” 

0
695

Într-o discuție  avută cu directorul Direcției de Agricultură Județeană (DAJ) Giurgiu, Petra Ochișor, domnia sa ne preciza faptul că astăzi, vineri, 26 mai, Ordonanța de Urgență pentru plata despăgubirilor de secetă la culturile de primăvară de anul trecut, s-a  aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

După aprobarea actului normativ, fermierii vor putea începe să depună, de săptămâna viitoare, cererile la direcțiile agricole.

Campania Agrointeligența – AGROINTEL.RO pentru plata despăgubirilor de secetă se apropie astfel  de un final încununat de succes. Seria de articole publicate de aceasta a reușit să îi convingă pe decidenții guvernamentali să nu mai amâne plata despăgubirilor la culturile de primăvară de anul trecut.

În paralel, organizațiile de fermieri au depus adrese, peste 7 solicitări fiind înregistrate oficial, în ultimele luni, numai din partea Asociației Forța Fermierilor care, împreună cu celelalte organizații membre ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare, a înaintat, pe 17 mai, și o scrisoare deschisă către premierul Nicolae Ciucă.

Ultimul pas decisiv a fost zilele trecute, când Agrointeligența – AGROINTEL.RO a semnalat că proiectul de OUG este amânat la aprobare.

Convins de necesitatea acestui lucru, de campania susținută de cei de la Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Executivul a inclus,  astăzi, 26 mai, pe ordinea de zi a ședinței și proiectul pentru plata despăgubirilor la culturile de porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre, afectate de seceta anului trecut, ne mai spunea directorul Petra Ochișor.

(Jurnal)