Curtea Internațională de Justiție de la Haga va începe audierile, cu privire la acuzațiile de genocid lansate de Ucraina

0
261

Curtea Internațională de Justiție de la Haga va organiza audieri publice începând de luni, 7 martie, cu privire la acuzațiile de genocid din Ucraina, citează CNN.

Tribunalul Internațional de la Haga declarat că în cursul săptămânii viitoare, vor avea loc audieri publice cu privire la „cazul privind acuzațiile de genocid conform Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid (Ucraina împotriva Federației Ruse)”.

În cererea sa de inițiere a procedurii împotriva Rusiei, Ucraina a spus că Rusia a „pretins în mod fals că au avut loc acte de genocid” în regiunile separatiste Lugansk și Donețk, adăugând că Rusia a declarat și implementat ulterior o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei, potrivit un comunicat de presă anterior al Tribunalului.

Ucraina a negat aceste afirmații în cererea sa, acuzând Rusia că „planifică acte de genocid” în țară, potrivit unui comunicat de presă.

(Jurnal)