Venirea primăverii aduce cu sine o serie de schimbări şi în privinţa spaţiilor verzi din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Managerul general al acestei instituţii, dr. Elena Dinu, a declarat, pentru “Jurnal giurgiuvean”, că luna martie (luna curăţeniei) a fost respectată la nivelul spitalului, igienizarea cabinetelor şi cosmetizarea spaţiilor verzi urmând să continue şi în luna aprilie.

“Până în acest moment am igienizat o serie de cabinete şi săli şi am curăţat o parte a spaţiilor verzi. Intenţionăm ca în perioada următoare, cu ajutorul autorităţilor să continuăm această cosmetizare a spaţiilor verzi” a declarat Elena Dinu.

Aceasta a recunoscut că unele saloane nu pot fi igienizate în acest moment datorită numărului mare de bolnavi aflaţi sub îngrijire medicală. De asemenea, în urma unui parteneriat cu Direcţia Silvică, se intenţionează demararea unei zi speciale în care să fie plantaţi o serie de pomi, acţiune care, se pare, va avea loc la începutul lunii aprilie.

BANII PENTRU ŞARPANTĂ, APROBAŢI

Referitor la vizita din urmă cu câteva săptămâni a ministrului Attila Cseke, Elena Dinu s-a declarat mulţumită de faptul că cel mai important reprezentant al Ministerului Sănătăţii a putut vedea adevărata faţă a Spitalului Judeţean

“A fost prima vizită a domniei sale la Giurgiu şi a putut astfel să cunoască realitatea de aici. Nu a văzut numai lucrurile bune” a mai spus aceeaşi Elena Dinu.

Chiar dacă nu a promis că va rezolva toate problemele spitalului, ministrul Cseke s-a ţinut de promisiune, şi, conform spuselor doctorului Elena Dinu, banii pentru reparaţiile şarpantei spitalului au fost alocaţi.

“Am înţeles că banii au fost alocaţi şi vor fi viraţi în momentul in care bugetul va fi aprobat. Avem nevoie de aproximativ 12 miliarde de lei vechi pentru şarpanta ambelor corpuri ale instituţiei” a încheiat Elena Dinu.

Bogdan VLADU