45212115_1_644x461_vand-piata-agroalimentara-giurgiu-super-investitie-giurgiuÎn contextul în care, de la 1 iunie, TVA-ul va scădea cu 9% la toate produsele agro-alimentare, iar supermarketurile din toată țara au început să majoreze prețurile produselor înainte de aplicarea acestei scăderi,  jurnaliștii  de la ”Jurnal giurgiuvean” au stat de vorbă cu administratorul Pieței Centrale din Giurgiu, Marian Pavel, pentru a afla dacă și comercianții giurgiuveni au  majorat  prețuril, așa cum s-a întâmplat cu mare parte dintre retailer.

În acest sens, Marian Pavel ne-a declarat următoarele: Nu se măresc prețurile, deoarece comercianții au aceiași furnizori. Dacă, totuși, există a fluctuație a prețurilor, aceasta nu depinde de comercianți, ci de furnizorii principali, adică de dealerii care dețin depozite engros, însă Giurgiu e atât de sărac, a conchis Marian Pavel, încât nimeni nu își permite să mărească prețurile. Întrebat de ce unele prețuri din supermarketuri, de exemplu, căpșunele au prețuri mai mici decât cele practicate în piață, Pavel a replicat că există această diferență datorită calității produselor.

Odată cu venirea sezonului cald și apariției legumelor și fructelor autohtone, ne exprimăm  speranța, în numele consumatorilor din Giurgiu, că de la 1 iunie, după aplicarea noului TVA, prețul legumelor și fructelor va scădea în mod real.

(Teodora NICOLAU)