152873

FOTO: Posturile centrale de televiziune scoteau deseori în evidență excesele celor doi Iliescu (Lucian și Smaranda), soția ”primarului taxă” devenind chiar o campioană a  molestărilor…o adevărată spaimă a cameramanilor și a jurnaliștilor !

Cu 5 ani în urmă, la puțin timp înainte de a fi schimbat , un site (giurgiuvean.wordpress.com ) , scria despre abuzurile primarului de atunci, sub sloganul giurgiuvean. ca şi tine, făcând parte ca și publicația noastră Jurnal giurgiuvean din grupul restrâns de ”rezistență”, ce se lupta cu dictatura lui Lucian ILIESCU.  

 Iată cum se deschidea site-ul acestui temerar internaut: De 20 de ani aştepţi să trăieşti bine. Toţi politicienii te-au minţit ca să câştige puterea. Ultimii 14 ani au fost un dezastru. Un singur primar a reuşit să privatizeze un întreg oraş. Un întreg oraş…Şi doar el o duce bine. E putred de bogat, are bani mulţi şi stă cu mafia lui Butoane la masă. Tu eşti sărac, din ce în ce mai sărac. Simţi cum te sufocă datoriile. E vremea să scoatem mafia la pensie. E timpul să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că meriţi o viaţă normală. Meriţi mai mult , mai scria site-ul, parcă prevestind dezastrul ce s-a abătut ulterior peste destinul familiei Iliescu. Același site ne aducea aminte ce-a  făcut Lucian Iliescu de-a lungul celor patru mandate de primar al municipiului Giurgiu, lucruri pe care vi le redăm în rândurile de mai jos:   

Lucian Iliescu, tatuajele nu se lasă la garderobă

Lucian Iliescu. Numele lui reverberează cu istoria PCR, cu anii în care noi mâncam salam cu soia, iar domnia sa, piept de pui de la bufetul Comitetului de Partid. Azi, trece uşor, parcă prea uşor, peste anii aceia plini de zornăit de cătuşe, în acele „timpuri care ni s’au dat”.   Niciodată Lucian Iliescu nu a explicat giurgiuvenilor cărora  le-a cerut votul, cum a ajuns la studii în Elveţia, într-o vreme în care, mulţi dintre ei, nu se putea plimba nici pînă la Sofia. Sau cum a ajuns membru al CC al PCR. Sau dacă are sau nu, dosar de urmărire informativă (D.U.I.) sau dosar de obiectiv (D.O.) şi în ce consta „interesul naţional” pe care l-a slujit. Azi, ceva din vorba şi din privirea lui poartă, peste decenii, mirosul umed al beciurilor Securităţii… Aflat la cel de-al patrulea mandat la conducerea Primãriei Giurgiu, Lucian Iliescu este, fără îndoialã, un personaj devenit demult celebru, prin multele „isprãvi”, cunoscute atât la nivel national, cât si international. Presa centrală a reflectat, de-a lungul timpului, numeroase aspecte negative ale activitãtii longevivului primar de Giurgiu (…) Iată, de pildă, ce prezentare îi făcea cotidianul „Ziua”, în septembrie 2007:

Cine este, de fapt,  Lucian Iliescu?

Biografia edilului șef din Giurgiu este una extrem de coloratã. Primarul s-a nãscut pe 24 iulie 1946 în municipiul Giurgiu, fiind de profesie inginer. El a absolvit Facultatea de Mecanicã a Institutului Politehnic Bucuresti, promoția 1969. În perioada 1977-1989 a fost director general la ICMUG Giurgiu. Odatã cu schimbarea regimului politic din România, Iliescu a fost îndepãrtat din functia detinutã înainte de evenimentele din ‘89, fiind angajat ca inginer principal la Centrala de Utilaj Energetic Nuclear Bucuresti. În 1991 a devenit manager la SC GABLUC SA Giurgiu. La alegerile din 1996 a fost ales primar al municipiului Giurgiu, urmând a fi reales în 2000 si 2004. Datele de mai sus pot fi gãsite pe pagina oficialã a primãriei. Lucian Iliescu a publicat însã o biografie trunchiatã, fãrã sã mentioneze toate etapele importante din viata lui. În realitate, edilul are un trecut politic tumultos. Fost membru al Comitetului Central al PCR, fost lider al PSM Giurgiu, actualmente este lider judetean al Partidului National Liberal. Între PCR si PNL, Iliescu a fost si liderul local al unei formatiuni efemere, PSM, condus de Ilie Verdet. La alegerile din 1996 acesta a câstigat fotoliul de primar, sustinut de PSM, iar dupã scurt timp a trecut în barca liberalã. Schimbarea culorii politice se datoreazã – susțin foști colegi de partid al primarului giurgiuvean – unor probleme grave cu justiția. Pe numele lui, în perioada respectivã au fost deschise mai multe dosare penale, iar imediat dupã ce a devenit subalternul pe linie politicã a ministrului Justitiei de atunci, Valeriu Stoica, toate demersurile juridice împotriva sa au fost stopate”.

Citește în ediția tipărită a publicației Jurnal giurgiuvean despre  Spectacolele  pentru angajatele primăriei, cu streaperi plătiți din bani publici și multe alte picanterii din timpul mandatului fostului primar al orașului, Lucian Iliescu.

1 COMENTARIU

  1. Ne meritam soarta. Tinerii care si-au dat viata la revolutie se intorc in mormant. Pentru ce au murit ai atunci? Pentru ca cei care se huzurisera si pana atunci si odraslele lor sa fure tot ce se poate din tara asta si noi toti sa stam deoparte si sa ne multumim sa ii barfim pe ala si pe celalalt fara sa dam cel mai mic semn ca am dori sa trecem si la actiune…? Rusine noua ca natie!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.