
Toți ne confruntăm astăzi cu o piață plină ochi de produse contrafăcute, adică false. De la pantofi, haine, parfumuri, cosmetice, detergenți și până la produse electronice, papetărie, ba chiar și furnituri, mobilă , mărfurile false colcăie pretutindeni.
Cum recunoști însă falsurile? Foarte simplu! Mai întâi ar trebui să vă dea de gândit prețul. O geantă Louis Vuitton nu va putea fi niciodată cumpărată cu 300 de lei! Niciodată un costum Armani nu va putea fi achiziționat cu 800 de lei, ”never ever” cum spune olteanul nostru plecat la Londra!
Genţile de brand , de exemplu, se deosebesc de celelalte genţi în principal prin calitatea lor. Astfel, zgârieturile, cusăturile strâmbe sau firele ieşite de pe la colţuri nu sunt acceptabile în cazul unei genţi de brand. Dacă vezi aceste detalii pe geanta pe care o ai în faţă, aceasta cel mai probabil nu este originală.
Genţile scumpe sunt confecţionate din materiale de foarte bună calitate, astfel încât să fie cât mai rezistente. Astfel, pielea este mereu groasă, textura acesteia este una plăcută la atingere. În ceea ce priveşte piesele din metal, acestea arată perfect, aspectul metalului este uniform pe toată suprafața acestuia, având de altfel şi o anumită greutate. În cazul în care observi că materialul unei genţi nu este neted sau prezintă denivelări, acesta nu este de bună calitate.
Brand-urile acordă întotdeauna foarte mare atenţie atât produsului, cât şi ambalajului acestuia. Astfel, genţile de firmă sunt livrate împreună cu un săculeț special în care le poţi păstra fără a fi atinse de praf, iar cutia genţii trebuie să fie de asemenea de bună calitate. Lucrurile imprimate pe ea precum numele brandului sau alte detalii grafice trebuie să fie perfecte.
Existenţa semnelor distinctive
Pe lângă aceste diferenţe generalizate, există anumite lucruri specifice fiecărui brand în parte. Astfel, înainte să îţi achiziţionezi o geantă de la un anumit brand, ar trebui să studiezi care sunt caracteristicile specifice ale acelui brand. De exemplu, genţile Prada nu au niciodată căptuşeala în culori contrastante.
Cel mai facil mod de a afla dacă un produs este de firmă sau nu este acesta: „Cauți numărul de pe etichetă și îl pui pe site-ul firmei respective și în secunda următoare îți spune dacă este sau nu contrafăcut” ! Atenție! Poți face asta de pe telefonul mobil!
Acest articol oferă livrare gratuită pentru produse calificate sau cumpărați https://swisswatch.is/ best replica watches online și ridicați din magazin astăzi de la Departamentul Medical.
Și pentru că noi, giurgiuvenii, suntem într-o zonă de frontieră, pe unde trec zilnic zeci și sute de camioane pline cu tot felul de mărfuri , trebuie precizat că falsurile care scapă vigilenței polițiștilor de frontieră ajung, în mare parte, în bazarurile din București ori în coletele comandate online.
”Deci mai întâi cauți numărul de pe etichetă, îl pui pe un calculator pe site-ul firmei respective și în secunda următoare îți spune dacă este sau nu contrafăcut. Un brand oiriginal pe partea interioară a încălțămintei are numerotată perechea respectivă, dar niciodată stângul nu are același număr cu dreptul”, spune Elena Stoica, preşedinta Asociaţiei Confecţionerilor din România.
Numai în 2019, polițiștii de frontieră români au confiscat haine și produse cosmetice contrafăcute în valoare totală de peste 10 milioane de euro!!
(Jurnal)