Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul

0
2037

cum-preparam-carnea-de-miel-ca-sa-i-inlaturam-mirosul-specific-sfaturile-unui-chefCarnea de miel îşi pierde mirosul de seu, dacă este preparată ca la carte. Sunt foarte mulţi cei care spun că nu suportă carnea de oaie, chiar şi de miel, din cauza mirosului puternic de seu. Bucătarii pricepuţi spun însă că dacă este gătită corespunzător, carnea de oaie sau de miel îşi pierde acel miros specific şi devine foarte fragedă. Sfaturile sunt date de Chef Cristi Dobre, bucătar buzoian care lucrează la restaurante din peninsula scandinavă.   O primă regulă este să fim atenţi atunci când alegem carnea pe care dorim să o gătim. Cu cât este mai tânără, cu atât are un miros mai puţin deranjant şi este mai uşor de digerat

În primul rând, mirosul acela greu de oaie va dispărea dacă frecăm carnea făcută fleici, ca de friptură, cu jumătăţi de lămâie. Vom freca energic fiecare bucată în parte. O altă metodă ar fi opărirea fleicilor de oaie cu lapte proaspăt fiert şi lăsat cam două ore peste carne.

Sfaturi pentru înlăturarea mirosului pregnant de oaie: 1. Pentru că cea mai mare vină pentru miros o poartă grăsimea animală, trebuie eliminată cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime. 2. Trebuie lăsată carnea într-un litru de apă, timp de trei, până la patru ore.   3. Se recomandă ca preparatele pe bază de oaie, miel, să aibă multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Se poate adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.

***Carnea de oaie este foarte benefică pentru organism. Consumată să zicem cam 100 de grame pe zi, te ajută să scapi de ceva kilograme în plus, îţi ajută creierul să nu îţi îmbătrânească premature şi arde colesterolul rău din corp

Pentru frăgezire poate fi pregătită o marinadă în care să fie ţinută carnea peste noapte. Compoziţia trebuie să fie pe bază de vin, oţet, suc de lămâie, plante aromate sau condimente şi puţin ulei.

Jurnal