carateanu-1024x805În numărul  8  al publicației noastre, Jurnal giurgiuvean,  scriam cum primarul comunei Frătești, Marian Cărățeanu,  s-a mai pricopsit cu o Plângere penală pentru ”abuz în serviciu”  și ”fals în acte publice”

Ca urmare a acestei  plângeri penale  am aflat că la  data de 24.11.2008 Primăria Frătești a încheiat un contract cu SC CONSTRUCT PLUS S.R.L, firma de construcții  urmând să execute conform clauzelor stipulate în contract o  Grădiniță.  Valoarea contractului convenit de către părți era în cuantum de  664.524,68 RON.

 Și tot conform plângerii penale am aflat că reacția consilierilor la acea ședință a fost fermă, aceștia solicitând primarului Cărățeanu inițierea demersurilor pentru acționarea în instanță a firmei executante pentru nerespectarea termenelor de execuție prevăzute în contract.

În mod illegal însă, primarul a sfidat votul consilierilor onorând plata respectivei sume către firma Construct Plus  S.R.L. , după 7 ani, deși banii aparțin  bugetului comunei Frătești nicidecum   primarului marian Cărățeanu.

În această ediție dorim să precizăm faptul că în lista de investiții pe anul 2015 primarul Marian Cărățeanu trecea la capitolul Învățământ : avize , acorduri, taxe și alte documentații – Grădinița Frătești – studiu geo. În concluzie primarul Cărățeanu solicita sume necesare unei grădinițe realizate încă  din 2008, ba mai mult edilul mai cerea și un studiu ”geo” (- Studiul geotehnic reprezintă primul pas ȋn identificarea naturii terenului de fundare pentru realizarea unei fundaţii adecvate construcţiei propuse a se realiza).

La rectificarea de buget primarul a omis să precizeze însă consilierilor locali că Primăria că din acești bani alocați acelor studii geo, urma să se plătească arieratele (”așa zisele datorii”) către firma constructoare ce realizase grădinița . În documentele Primăriei , prezentate consilierilor se precizează că din acești bani urma să se continue construcția Grădiniței. Iată de ce suma de care aminteam în numărul anterior, de 26.000 lei, prinsă în lista de investiții pe anul 2015, era de fapt suma pe care Marian Cărățeanu, în dărnicia sa fără seamăn o oferea firmei construtoare, ca plată a așa zisei datorii din 2008!? Curat murdar coane Fănică, nu-i așa? Deși lucrurile sunt cât se poate de clare nimeni din Parchetul Giurgiu nu se sesizează. Vom vedea până când?! 

 (Jurnal)