politie

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean sirian, care intenţiona să intre ilegal în România.

Miercuri  18 martie, în jurul orei 06.50 dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autocar marca Temsa,  un tânăr care a prezentat la controlul de frontieră documente de protecţie subsidiară eliberate de autorităţile bulgăreşti.

La controlul de frontieră, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a constatat că tânărul nu corespunde cu cel din fotografia documentului de călătorie.

Din verificări, a rezultat faptul că persoana era un cetăţean sirian, în vârstă de 16 ani.  La cercetări acesta a declarat că şi-a procurat documentele de la o persoană de origine siriană aflată pe teritoriul Bulgariei pentru care a plătit suma de 200 de euro. Conform protocolului româno-bulgar, persoana şi documentele au fost preluate de către autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)