imageResize
Întrebat care este părerea sa despre rezultatele recentului  sondaj comandat de către  PNL Giurgiu pentru departajarea  candidatului la funcția de primar al municipiului Giurgiu, deputatul Marin Anton ne-a declarat:

 Eu tot sondez,  de ani buni… Am propria mea modalitate de a sonda opinia publică. Chiar și lui Lucian Iliescu i-am spus că va pierde, întrucât  rezultatele sondajului meu îl situau pe Iliescu la un procentaj de 29 %,  iar el la alegeri a luat 31% din procente.   I-am și arătat aceste cifre la vremea respectivă…  Foarte mulți  m-au întrebat atunci cine l-a  realizat.  S-a dovedit a fi un sondaj adevărat, o metodă eficientă. Sondajul real după mine la acest moment  are următoarele procente : Florian Nicolae – 39 %, iar  Barbu Nicolae – 32 %. Asta era în luna Octombrie… Nu este însă o diferență mare. Zarurile nu au fost încă aruncate… urmează ca cei doi să se bată în continuare.  Pe cel de-al treilea loc este Alexandru Vladu cu vreo 12 procente , dar aflat pe un trend crescător .

La alegerile precedente , când am realizat sondajul de care aminteam la început, Iliescu avea 29%,   Barbu 21%,   Florian Nicolae 15 %, Robert Cristoi 10-12%, iar  Beianu vreo 9%.  În concluzie  Barbu și  Floricel  l-au bătut pe Iliescu, Floricel  oferind  în final doza lui de încredere lui Barbu.

De data aceasta lucrurile s-au ascuțit.  Sunt mult mai concentrate… Atunci , în 2012, erau mult mai evazive.   Sunt deja candidați cu peste 30%, iar voturile nu se vor mai pierde de data asta. Nu vor mai fi voturi inutile… Va fi un ”vot util”, îndreptat către doi, trei candidați. În momentul în care  peste 70% din populație se îndreaptă către doi candidați este un lucru semnificativ. La alegerile trecute  procentele celor doi,  dădeau  împreună 50%. Erau  29%  voturi pentru Iliescu, iar pentru Barbu  21%. Acum cei doi candidați au împreună peste 70%! Iată de ce spun că  ”votul util”  de data aceasta va fi foarte mare!

(Florian TINCU)

 

 

 

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.