Impresionant! Cum cinstește un câine memoria stăpânului său, la 2 ani de la moartea acestuia

0
528

akita-inu---dragoste-la-prima-vedere-_3Un câine din rasa Akita Inu, pe nume Thor, merge zilnic pe acelasi traseu pe care obisnuia sa-l parcurga alaturi de stapânul său, Claudio, care intre timp a murit. In fiecare zi, Thor merge pe strazile din Capacava do Sul, din sud-estul Braziliei. Animalul a devenit o celebritate printre localnici, datorita tributului pe care i-l aduce fostului sau stapan, conform Metro .

Claudio a murit în 2015, la varsta de 58 de ani. Saionara Freitas, vecina barbatuluil, a adoptat câinele dupa ce l-a vazut cat de nefericit ajunsese. “A încetat sa mai mănânce, după moartea lui Claudio. Stătea întins în curtea casei, fara să se miste zile întregi. Era evident ca era trist si îi era dor de prietenul său de-o viață”, a declarat femeia. “L-am urmarit de multe ori, sa vad pe unde hoinareste. Am observat ca nu îsi schimba niciodata traseul, e acelasi pe care il urma cu Claudio. Trece pe lânga clinica veterinara, loterie, si pe lânga locul unde stăpânul său obisnuia sa îsi ia prânzul. Când ajunge în fața loteriei, se întinde pe jos si așteapta. Acolo, Claudio oprea ca să vorbească cu oamenii și să își plaseze pariurile”, a adăugat femeia.

Povestea aminteste de Hachiko, câinele care, dupa ce a murit stăpânul, l-a așteptat timp de 9 ani, zilnic, în fața gării de unde acesta se întorcea de la serviciu.

(Jurnal)