Cum au arătat zilele de Crăciun la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

0
462

Nașterea unui copil reprezintă cea mai mare binecuvântare pe care o poate primi o familie, iar dacă fericitul eveniment se produce chiar în ziua de Crăciun, sentimentul este cu atât mai înălțător și greu de descris în cuvinte. De aceste trăiri au avut parte părinții ai căror bebeluși au venit pe lume în Sfânta Zi a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Potrivit datelor oficiale, în maternitățile din România, 500 de bebeluși au deschis pentru prima dată ochii spre lume în ziua de 25 decembrie. Fericiți din cale afară și mândri nevoie mare, părinții i-au răsfățat pe micuți cu surprize care mai de care.

În plus, nici vizitatorii nu puteau veni cu mâna goală într-un moment atât de special, așa că i-au copleșit la rândul lor cu daruri minunate.

În schimb, la Giurgiu, așa cum ne declarau reprezentanții secției Neonatologie din Spitalul Județean de Urgență, niciun copil nu s-a „gândit” să vină pe lume în ziua sfântă a Crăciunului, ultimul copilaș născut în aceste zile fiind un băiețel de 3,450 kg, născut pe 24 decembrie, la ora 11,00. 

În ceea ce privește prezentările în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul aceleiași unități spitalicești, contrar așteptărilor, cele mai multe prezentări au fost pentru viroze respiratorii netratate, numărul colicilor biliare și ale indigestiilor fiind reduse, comparativ cu anii trecuți. În noaptea de 24/25 decembrie, la UPU Giurgiu s-au prezentat 44 de persoane, iar în ziua de 25 decembrie – 80 de cazuri înregistrate. 

(Jurnal)