Cum arătau marketurile, la Giurgiu, în weekend!

0
1069

 

Dorind să vedem cu ochii noștri care sunt efectele măsurilor restrictive impuse cetățenilor la sfârșitul săptămânii, am descins la câteva supermarketuri din Municipiu în zilele de sâmbătă și duminică.  

Așa cum prevedeam cu toții, magazinele erau ticsite de cumpărători care – din rândul măsurilor de restricție impuse în interiorul unităților comerciale – nu respectau decât portul măștilor de protecție. Nu tu distanțare socială, nu tu folosirea mănușilor de protecție (care uneori lipsesc cu desăvârșire din magazin), la unele din supermarketuri renunțându-se chiar și la soluțiile de dezinfectat sau la măsurarea temperaturii la intrare.

Iată de ce limitarea programului magazinelor în weekend nu a dus la altceva decât la aglomerație și la o evidentă risipă alimentară, și nicidecum la micșorarea riscului de infectare a persoanelor prin micșurarea ratei de mobilitate, așa cum au scontat ”specialiștii”(?).

Astfel, de vineri după amiaza și până duminică, dincolo de prânz giurgiuvenii trăiesc acum sub amenințarea orarului limitat al magazinelor comerciale, ce au făcut din mulți dintre ei, volens-nolens , consumatori ai unităților din cadrul benzinăriilor din Municipiu, unde pot găsi la orice oră, un pachet de țigări, o apă plată sau o răcoritoare…

 

(Jurnal)