Cum arată drumul expres către podul Giurgiu-Ruse. (VIDEO)

0
330

Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu. Este vorba despre o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama Giurgiu.

Drumul de legătură DN5-Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse este un proiect de 5,72 km lungime, profil 2×2 cu parapet median. Deși, antreprenorul general, PORR, și oficialii CNAIR fac eforturi pentru deschiderea circulației până la finalul anului, înainte de termenul contractual (aprilie 2022), există totuși rezerve, având în vedere vremea nefavorabilă și volumul de muncă rămas de executat.

Șantierul a ajuns la peste 70% stadiu fizic, contractul fiind semnat în 19.11.2019, lucrările începând efectiv în 21.10.2020. Drumul are și o noutate: sistemul rutier rigid alcătuit din beton, turnat cu finisoare speciale care se pot vedea în filmare, acesta putând fi gata în aproximativ 30 de zile, cu o viteză de execuție de aproximativ 350 metri liniari pe zi, în medie. Finisajele, racordurile cu structurile, zona gropii de gunoi și elementele de siguranță rutieră ar putea fi terminate abia în ultimele zile din an, cu mari eforturi și noroc de vreme bună”, mai notează Asociația Pro Infrastructura.

 

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor declara în primăvara acestui an că noul drum va fi unul expres și va fi realizat din beton.

Drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

 

Trebuie făcută precizarea că această variantă va fi utilizată preponderent de către camioane, acestea fiind și cele care provoacă apariția „șleaurilor” în asfalt, mai ales în zonele cu timpi lungi de așteptare, așa cum sunt Punctele de Trecere a Frontierei (PTF).

(Jurnal)