Deși suntem cu o săptămână înainte de Crăciun, tradițiile par să îi tenteze pe cei ce doresc să le reînvie,  de a ieși în stradă și a le dărui mulțimii.

Este adevărat că pentru unii aceste obiceiuri înseamnă și un mijloc de a scoate câțiva băpentru o masă între prieteni cât și un mod de amuzament și socializare.

Iată în imaginile alăturate cum știu să petreacă și să ureze sărbători fericite concetățenilor giurgiuveni o ceată de colindători ce a plecat la urat încă de sâmbătă 16 decembrie, la orele prânzului, printre blocurile  de pe marginea bulevardului București.

După cum vă veți da seama repertoriul și costumația celor 6 colindători sunt  inedite. Patru dintre ei sunt îmbrăcați în Moș Crăciun, altul joacă rolul  unui gingaș ursuleț,  iar al șaselea suflă de zor într-o exotică vuvuzea, cu toții cântând tradiționala noastră Capră, banii fiind primiți de la giurgiuveni într-un ciorăpel rămas de la sărbătoarea de Sf. Nicolae!

Un melanj artistic ce cu siguranță le va asigura interpreților un succes garantat.

Noi le urăm colind fericit și un parcurs, pe timpul sărbătorilor,  plin de câștiguri acestor tineri care ne mai descrețesc frunțile, amintindu-ne că în aceste zile trebuie să  învățăm să ne bucurăm, dăruind câte ceva celor de lângă noi… Măcar gânduri bune…!

(Jurnal)

 

2 COMENTARII