florian_nicolaeMulți se întreabă de unde această dragoste subită, acest interes contagios al deputatului Florian Nicolae pentru fostul primar al Municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu. Zilele trecute,  răsfoind prin presa vremii, am găsit un comentariu privind contractele pe care le încheiaseră firmele d-lui deputat, astăzi candidat al PNL Giurgiu la funcția de primar al Municipiului, în intervalul 2008-2012 , cu CET și cu Zona Liberă. Autorul preciza atunci în ce  fel Floricel  a primit din partea Primăriei Giurgiu,  la compensare , cantina  CET ce ulterior a fost transformată în sală de sport și relaxare, de către mogulul media,  cât și corpul de clădire în care își are sediul postul local  TV Giurgiu și un centru de perfecționare care este abonat de ani buni  la toate proiectele europene de pe plan local, în ceea ce privește perfecționarea forței de muncă…Numai prietenii știu de ce!

Este vorba despre o clădire de  vreo 8 miliarde de lei, ce a devenit proprietatea lui Florian Nicolae. Și asta  în ciuda faptului că politicianul de care vorbim nu este moștenitoral Coroanei…nici  urmaș al vreunei rude emigrate în 44 pe pământ american și îmbogățit din sondele de petrol găsite în spatele budei sale, ci de un om econom ce a reușit ce nici nu gândiți din salariul de șef al Gardienilor Publici.

Om chibzuit, Florian Nicolae a pus bănuț  lângă bănuț, deoparte,  și i-a investit… Când ținea post, și nu prea cheltuia ca noi pe shaorma de pui cu de toate,  deputatului îi mai rămânea rest prin buzunare și mai făcea câte o danie de câteva sute de milioane către biserici ,  mai punea câte o cărămidă la casa sa din comuna Stănești,  cât un stadion de fotbal și mai cumpăra câte un teren sau câte un iaz pentru zilele când se va hotărâ să se pensioneze  și să-și consume pensia parlamentară în locurile din care a plecat, pescuind morun, cegă și somon, în timp ce foștii săi subalterni îi vor servi, la fel de obedienți, tartine cu icre negre stropite cu vin popesc din beciurile Episcopiei, în mirosul de smirnă adusă de pe Muntele Athos. Iată cum își petrec bătrânețile  marii asceți ai neamului .

 Cum a fost posibil asta? Ne referim la clădirile primite în proprietate de Nicolae… Conform aceluiași autor , pe vremea cât a fost primar , Lucian Iliescu, conform păgubosului său obicei de a vinde bucăți întregi din oraș, prietenilor săi de ”parandărăt”, în rol de tartore în Consiliul de Administrație al Zonei Libere, i-a oferit la compensare, lui Florian Nicolae , contra ”intenții bune”, această clădire…În concluzie, după ce au devenit colegi de partid, a venit timpul ca deputatul să întoarcă  gestul caritabil ( nu-i așa?!),  făcându-i loc alături de el,  în fotoliul de la Primărie, Nemuritorului,  în cazul în care giurgiuvenii se vor lăsa amețiți de promisiunile și alea ”plagiate” de prin flyerele contracandidaților săi.

 

 (N. Dumiritu)

3 COMENTARII

  1. Ce tâmpenii scrieți! Cum să dea Primăria cantina CET- ului dacă era a CET- ului? Ce legătură au cursurile de formare profesională cu Primăria, știe oricine că nu există nicio legătură? Sau vreți să arătați că Floricel este cel care a știut să construiască iar Barbu să demoleze?

  2. Iezmenii lui Floricel au iesit la atac, argumentele sunt pe masura inteligentei sau mai degraba a lipsei de inteligente de care dau dovada. Sunteti penibili si ignoranti, daca nu aveti inteligenta si luciditatea sa combateti ,rezumati-va la lipit afise. Ce legatura are Barbu cu ilegalitatile facute de trogloditul ala semianalfabet, indiferent cine greseste plateste. Un ignorant care aBIA LEAGA TREI FRAZE LOGICE FARA ILEGALITATI NU AR FI CONSTRUIT IMPERIUL DE ASTAZI

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.