dsc_0052zzVin vremuri grele pentru Dunărea Giurgiu. În plin campionat, antrenorul “alb-albaştrilor”, Marin Barbu, este foarte aproape să dea curs ofertei echipei din prima ligă, Ceahlăul Piatra Neamt. Rămas fără antrenor după demisia lui Florin Marin, clubul de sub “Pietricica” s-a orientat spre piaţa internă. Primarul municipiului Piatra Neamţ şi totodată preşedintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, l-a ales pe Marin Barbu, acesta declarând că doreşte să se revanşeze faţă de cel poreclit Magiun pentru că l-a fost dat afară în 2006 deşi reuşise să promoveze în Liga I cu “galben-negri”.

Contracandidatul lui Marin Barbu pentru funcţia de “principal” la Ceahlăul a fost Cristian Popovici, cel care pregăteşte momentan pe FC Botoşani.

Chiar dacă Marin Barbu şi Ceahlăul Piatra Neamţ s-au înţeles, rămâne ca şi clubul giurgiuvean să îşi dea acordul pentru acest lucru. În afara faptului că Barbu are contract până în 2010 cu Dunărea, deloc de neglijat este faptul că echipa, prinsă la mijloc, ar avea cel mai mult de suferit de vreme ce s-au scurs doar 11 etape din acest sezon. În plus s-ar avea în vedere şi o sumă de bani care ar trebui înapoiată clubului giurgiuvean.

Contactat telefonic, Marin Barbu a confirmat interesul Ceahlăului, declarând că este foarte aproape de a semna cu nemţenii: „Discuţia este adevărată, mai rămân 5% şanse să continui la Dunărea. Domnul primar Lucian Iliescu este cel care nu mă lasă să plec. Vă daţi seama că este greu să refuzi un club din prima ligă, este o şansă deosebită pentru mine pentru a antrena din nou la un nivel înalt. Mai multe detalii veţi afla în momentul în care toate lucrurile se vor aşeza şi vor deveni clare”a declarat Marin Barbu.

Din septembrie 2008 Marin Barbu este tehnicianul Dunării Giurgiu, debutând pe banca tehnică a “alb-albaştrilor” contra formaţiei Steaua II Bucureşti, în cea de-a patra fază a Cupei României “Timişoreana”, ediţia 2008/2009.

Până în acest moment a condus formaţia giurgiuveană în 42 de partide oficiale, bilanţul fiind de 18 victorii, 9 remize şi 15 înfrângeri.

(citeşte întegul articol în ediţia tipărită)