Unul dintre obiectivele autoimpuse ale primarului Nicolae Barbu a fost tăiat de pe listă, practic realizându-se o prio-ritate a edilului şef, după cum el însuşi mărturisea la conferinţa de presă din 24 iulie, adăugând chiar că se poate mândri deja cu realizarea a 10 puncte din cele 16 stabilite în contractul cu cetăţenii, promisiune făcută pentru următorii 4 ani de mandat. Toate aceste puncte sunt înfăptuite pe parcursul primului său an, de când se află la conducerea Primăriei Municipiului Giurgiu.

Primarul Nicolae Barbu a făcut public numărul unităţilor economice cu sediul social în Giurgiu, precum şi  numărul salariaţilor activi ai acestora, înregistraţi la data de 01.07.2013. Prin interogarea Registrului ge-neral de evidenţă a salariaţilor în format electronic organizat la nivelul Inspecţiei Muncii

s-a constatat că la acea dată, pe raza municipiului activau un număr de 1554 de societăţi comerciale, care au transmis date privind executarea raporturilor de muncă pentru un număr de 17823 de salariaţi activi. După cum menţiona Nicolae Barbu, este vorba în acest caz, exclusiv, de firme cu capital privat. Făcând o comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv (24.07.2012), edilul sublinia faptul că numărul societăţilor co-merciale înregistrate a crescut considerabil.

În evidenţa ITM Giurgiu figurau în iulie 2012 un număr de doar 1081 de societăţi comerciale active (care aveau angajaţi) cu sediul în Municipiul Giurgiu, cu un total de 11.040 de salariaţi, deci cu aproape 6000 mai puţini decât în prezent. Nicolae Barbu mărturisea că nu i-a fost prea uşor să stea de vorbă cu reprezentanţii atâtor firme, dar că acest lucru face parte din datoriile sale de primar al municipiului, căci nu de puţine ori a trebuit să cântărească seriozitatea pe care reprezentanţii acestora o prezentau. El a mai menţionat că, altfel nu ar fi putut să ajungă la rezultatul pe care şi l-a dorit, al atragerii de investitori, una dintre priorităţile sale, dovadă în acest sens fiind teancul de cărţi de vizită ale oamenilor de afaceri pe care i-a cunoscut în acest prim an de mandat.

„Nu m-am impus prin forţă unui partid, ci prin rezultate!” – spunea primarul Barbu, care a ţinut să precizeze  că deşi unele partide politice l-au sabotat, cel mai important lucru pentru activitatea sa rămâne în conti-nuare  faptul că a reuşit, împreună cu echipa pe care şi-a ales-o, să obţină rezultate rema-rcabile pentru instituţia pe care o reprezintă.

Arabella STAN

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.