Cu ce „rable” ne mai deplasăm?  

0
209

rableRăspunsul poate fi lesne găsit în urma acţiunii de ieri, 9 mai, a poliţiştilor de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Giurgiu care, împreună cu inspectori ai Registrului Auto Român, au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Giurgiu, cu scopul de a reduce cauzele generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, ce se produc pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Vizate de acţiunea echipelor mixte au fost autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa autorizată până la 3,5 tone, autovehicule cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri, precum şi autovehiculele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

În cadrul controalelor, poliţiştii au verificat, conform informaţiilor furnizate de IPJ Giurgiu, legalitatea tipului de transport, deţinerea şi verificare documentelor necesare efectuării transportului de persoane, verificarea de documente ale conducătorilor auto şi, nu în ultimul rând, starea tehnică a autovehiculelor.

Faptul că pe drumurile giurgiuvene încă circulă destul de multe „rable” este dovedit de rezultatul acţiunii: în câteva ore, au fost date 32 de amenzi, trei şoferi au rămas fără permise de conducere şi nu mai puţin de opt certificate de înmatriculare au fost reţinute. Totodată, poliţiştii au întocmit şi un dosar penal, unui tânăr de 19 ani, din comuna Clejani, care a fost prins conducând un autoturism, fără însă a poseda permis de conducere.

Acţiunea vine după ce, cu doar o zi înainte, poliţiştii giurgiuveni acţionaseră pe drumurile din judeţ în vederea verificării autovehiculelor destinate transporturilor rutiere publice şi a celor special destinate transportului de elevi. Şi în aceste cazuri, au fost aplicate 23 de amenzi şi au fost reţinute două permise de conducere. Şi în urma acestui control a fost întocmit un dosar penal, pentru o femeie în vârstă de 31 de ani, din Bolintin Vale, care a fost prinsă de poliţişti fără permis de conducere.

(Jurnal)