Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu au descoperit în cala unui autocar 185 perechi de încălţăminte inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean român intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Miercuri 3 septembrie, ora 1.30 (noaptea), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat , pe sensul de intrare în ţară, un autocar marca Mercedes ce aparţinea unei firme de transport ce efectuează curse pe ruta Turcia – România. Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 185 perechi de încălţăminte inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor s-a stabilit că bunurile aparţin Gabrielei P., cetăţean român, în vârstă de 34 ani, pasageră în autocar. Aceasta a declarat că a cumpărat bunurile din Istanbul – Turcia contra sumei de 1.500 de dolari cu scopul de a le comercializa în diferite pieţe din Bucureşti.   Existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute, bunurile în valoare de aproximativ 18.500 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pasagerei un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate. (Jurnal)