Tristeţe în rândul iubitorilor de baschet. Sezonul 2009/2010 s-a încheiat pentru jucătorii CSS-ului. Elevii profesoarei Smaranda Iliescu au ratat calificarea în Turneul Final, turneu în urma căruia se vor decide cele două formaţii care vor evolua din sezonul următor în prima divizie de baschet a ţării.

Giurgiuvenii au pierdut toate cele trei partide susţinute la Bucureşti, în sala Rapid.

Dacă în primul meci, disputat pe 28 mai, CSS-ul a pierdut în faţa Rapidului (scor 57-79), jocul cu numărul doi reprezintă poate cel mai nefericit exemplu de lipsă de concentrare.

Deşi au avut un avantaj permanent în faţa celor de la Granitul Bucureşti, 17 puncte fiind spre exemplu diferenţa înainte de ultimul sfert de joc, giurgiuvenii au cedat până la urmă, după o repriză de prelungiri, cu 88-89! Guţă şi compania au ratat (exasperant) o sumedenie de aruncări “libere”, cât pentru 3 partide.

După un asemenea “şoc psihic”, baschetbaliştii giurgiuveni aveau să piardă şi ultima întâlnire (scor 57-70) în faţa celor de la Bega Timişoara, într-un meci fără miză (ambele formaţii fiind deja eliminate).

Rapid Bucureşti, Granitul Bucureşti, BC Miercurea Ciuc şi Politehnica Iaşi s-au calificat la turneul final, programat pentru mijlocul acestei luni. În ciuda ratării calificării în ultimul act, întregul lot şi staff al formaţiei noastre merită felicitări după cel mai consistent parcurs din ultimii ani. Capul sus, băieţi!

Bogdan VLADU