Doi administratori şi un angajat ai unor societăţi din judeţul Giurgiu au demonstrat , cu risul dosarului penal, că nu le pasă deloc de respectarea Legii

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au probat activitatea infracţională a administratorului unei firme din comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, care în anul 2011 a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale cu societăţile active şi nu a declarat veniturile realizate din vânzări de fier vechi către diferite firme. Administratorul a prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de 940.000 lei!  Pentru acest prejudiciu Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, a confirmat începerea urmăririi penale împotriva administratorului, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Într-un alt caz Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat şi probat activitatea infracţională a unui angajat de la o firmă din comuna Bragadiru, judeţul Ilfov, care  în data de 4 septembrie a rupt cu tupeu sigiliul aplicat de către  Garda Financiară – Secţia Giurgiu, de pe autovehiculul cu care transporta zahăr, fără a se gândi vreo clipă la consecinţele gestului său. Parchetul însă de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale nu s-a bucurat deloc de acest afront aşa că a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de rupere de sigilii.

Al treilea caz este cel al unui administrator de societate din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, care în perioada 2008-2011, a reţinut şi nevirat în termenul prevăzut de lege impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, suma de 27.062 lei. Administratorul a înstrăinat un autovehicul al societăţii şi un imobil situat în municipiul Slatina, asupra cărora Administraţia Finanţelor Publice Slatina instituise sechestru asigurator.  Parchetului de pe lângă Judecătoria  Giurgiu a confirmat începerea urmăririi penale împotriva administratorului, pentru săvârşirea infracţiunilor  de evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru. (Irina Cutin)