Cresc Salariile…Dar nu salariile noastre!

0
229

Parlamentarii PSD, PNL, AUR și UDMR au votat astăzi să-și crească salariile cu 25%. Și nu doar salariile lor. Le-au mărit și pe ale miniștrilor, primarilor și viceprimarilor, președinților de consilii județene și prefecților – scriau cei de la USR după ce  Plenul Senatului a votat miercuri, 21 septembrie ( cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 4 abţineri), un proiect de ordonanţă care prevede majorări salariale ale parlamentarilor şi primarilor cu 2.000 de lei, adică atât cât câștigă, net, în medie, un salariat astăzi la o societate privată.

Useriștii mai scriau în continuare:

Nu e prima dată când încearcă să-și crească salariile sperând că nu o să observe nimeni. Pe 31 mai, prin Legea 21/2022, au încercat același lucru. USR a votat împotrivă și a depus sesizare la CCR

Prima dată am reușit să îi oprim. CCR a admis azi contestația noastră și a decis că majorările de salarii pentru politicieni nu sunt constituționale. 

Vom continua să ne opunem acestor abuzuri. Azi am votat împotrivă. USR a fost singurul partid. În rest, cu toții – PSD, PNL, AUR și UDMR – au votat să își crească singuri salariile. Vom vota împotrivă și la Camera Deputaților.

În comunicatul pe care îl pune la dispoziția presei și opiniei publice conducerea USR face totodată un apel pe care îl redăm în rândurile de mai jos:

 Rămâi alături de noi. Scrie-le parlamentarilor din județul tău să voteze împotriva legii. Să creștem presiunea pe ei și să îi oprim, împreună.

(Jurnal)

(Foto: stiri de Cluj)