Facturile la energia electrică vor fi mai mari de la 1 ianuarie 2015 când taxa de cogenerare se majorează cu peste 80%. În prezent, fiecare consumator plăteşte aproximativ 10 lei pe fiecare megawatt-oră, printr-un ordin dat de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei în luna iunie. Dar de la anul, tariful va creşte la peste 18 lei pe megawatt-oră. Măsură îi va afecta în mod special pe consumatorii industriali.

Pentru o factură lunară de 100 de kilowatti-oră, adică atât cât ar reprezenta consumul mediu pentru un român, contribuţia lunară creşte cu aproximativ un leu. Mai precis de la 1,22 cât este în prezent, la 2,24 de lei. Ceea ce n-ar fi o problemă pentru oamenii de rând, însă adevărata povară apare la consumatorii industriali. (JGR)

 

4 COMENTARII

  1. Din articol rezultă clar că este vorba de consumatorii industriali.Dar sunt și vesti bune : de la 01.01.2015,prin Legea Bugetului,se majorează pensiile cu 5%,crește salariul minim pe economie la 975 de lei,reducerea TVA în turism la 9%,creșterea indemnizaţiei pentru persoanele cu handicap cu 16%,s.a.Asa că semne bune anul are,dar pentru asta trebuie să fim obiectivi,adică să vedem și realizări,nu numai lipsuri la cei care se află vremelnic la putere!

  2. Pentru psd-istul infocat care se lauda cu indexarea pensiilor de 5 %,as dori sa calculeze ce inseamna cei 5% la o pensie de 500 de lei si sa ii transmit calduros sa aiba parte de banii astia. Este umilitor ca dupa ce cotizezi o viata de om aproape 40 de ani de munca sa ai o pensie de rusine si culmea tupeului trebuie sa consideri ca ai fost privilegiat cand ti se mai arunca cate 50 de lei. Rusine tuturor mafiotilor de politicieni care si-au batut joc de munca noastra

  3. Dom’le Profesor,nu sunt nici PSD-ist,și nici nu mă laud.Eu sunt un cetățean”fără de partid”,dar care posed oarece cultură politică și economică,de aceea urmăresc și încerc să înțeleg măsurile luate de guvern și nu știrile de scandal.Conform principiului contributivitatii,înseamnă că cel care are 500 lei nu a avut un stagiu de cotizare complet,iar cel cu 40 de ani vechime are mai mult,deci este vorba de persoane diferite.Iar actuala Lege a Pensiilor a fost adoptată când conducea ședința Roberta -Numărătoarea Fantastică,dar primii care nu au respectat-o au fost chiar cei din guvernul PDL-ist.Eu acest aspect am vrut să scot în evidenţă,că actualul,mult-hulitul guvern a reparat toate nedreptățile comise de guvernul Boc,dar atunci precis nu ziceați nimic !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.