După o relativă acalmie în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate ca fiind persoane infectate cu noul coronavirus COVID 19, în ultimele 24 de ore s-a ajuns la o creștere cu patru confirmări, cifra de miercuri, 10 iunie, fiind de  237, conform raportării zilnice făcute de Prefectura Giurgiu. Totodată, numărul celor vindecați și externați a ajuns la 136, al persoanelor aflate în carantină instituționalizată la 16 iar al celor în autoizolare la domiciliu, la 663. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 43 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 0 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.834 de persoane, dintre care 42 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 09 iunie a.c., 181 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 14 polițiști locali au desfășurat 48 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 32 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 1 amendă în valoare de 200 lei, 3 avertismente scrise și bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de 250 lei;
  • persoane verificate la domiciliu: 77.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat 1 apel la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către spațiul de carantină.