Sediul Organizaţiei judeţene Giurgiu a Partidului Democrat Liberal s-a dovedit a fi vineri, 16 decembrie, neîncăpător pentru numeroşii copii premiaţi pentru rezultatele lor de excepţie dobândite la învăţătură, dar şi la activităţile extraşcolare. Elena Cristina Dinu, preşedintele Organizaţiei judeţene de femei a precizat în debutul acţiunii: „Trăim astăzi un moment special oferit unora dintre cei mai buni copii ai judeţului, de către conducerea PDL Giurgiu şi Organizaţia de femei. Este prima ediţie a galei „Copiii noştri – cea mai mare avere”, dintr-o serie de acţiuni organizate de femeile PDL, una dintre cele mai puternice organizaţii de femei din judeţ. Suntem iniţiatoarele a multor acţiuni în domeniul social şi al sănătăţii, Venim după acţiunea „Evită glicemia” şi ne aplecăm asupra problemelor din educaţie. Dorim să aducem bucurie pentru copiii cu rezultate bune la şcoală şi în afara ei”. Preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, printre altele: „Copiii îmi spuneau că sunt emoţionaţi, dar vă spun sincer eu sunt mai emoţionat ca ei, deoarece ştiu că sunt premianţi şi sunt copii de excepţie. Atunci când treci de 50 de ani îţi dai seama ce bine era să fii tânăr şi lipsit de griji. În preajma Sărbătorilor de Iarnă vă doresc, dragi copii, să fiţi sănătoşi, să aveţi mereu zâmbetul pe buze şi să munciţi zâmbind. Să vă împliniţi toate dorinţele şi

să-i colindaţi de Crăciun pe giurgiuveni. Noi, PDL vă dăm astăzi ceva în dar, dar ştiu că este prea puţin pentru cât meritaţi voi. Vă mulţumesc că sunteţi alături de PDL, şi vă aşteptăm să veniţi şi la anul într-o sală mult mai mare”.

După această introducere, rând pe rând, copiii premiaţi au fost îmbrăţişaţi şi sărutaţi cu drag de Elena Cristina Dinu şi Marin Anton, care le-au înmânat totodată câte o Diplomă de Excelenţă şi câte două pungi cu cadouri. Printre copiii premiaţi s-au regăsit cei de la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis” – câştigători a numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursurile de interpretare muzicală şi la cele de arte plastice-pictură: Rebeca Preda, Delia Florea, Alina Epure, Adina Ion, Antonia Florea, Valentina Mâşu, Florentin Brâncoşi, Florin Gheorghe, Ioana Leşeanu, Constantin Gheorghe; Irina Olariu şi Sorin Brutaru din Prundu; recitatoarea Giorgiana Dudoiu şi Iulia Maria Niţă din Comana; Vlad Simona din Greaca; echipa de gimnastică aerobică „Raze aurii” de la Palatul Elevilor din Giurgiu şi, nu în ultimul rând, Trupa de teatru de păpuşi „Aşchiuţă” de la aceiaşi instituţie. Pe parcursul festivităţii de premiere copii au prezentat, ca dovadă a talentului lor, şi câteva momente artistice de excepţie, care au încântat ochiul şi au bucurat inimile celor prezenţi.

Heliade CĂLIN