Jurnal Giurgiuvean

Copiii din România, mai protejați în fața criminalității online. Ce proiect va adopta Guvernul în acest sens

Proiectul „Din grijă pentru copii”, pe care guvernul urmează a-l adopta în cursul săptămânii viitoare, va cuprinde printre altele și soluții pentru combaterea criminalității online împotriva copiilor. Este vorba despre un sistem de decriptare a materialelor abuzive.

În acest sens, proiectul de act normativ pentru implementarea Programului Național de Suport „Din grijă pentru copii” a fost prezentat în prezența premierului Florin Cîțu. Conform spuselor acestuia, proiectul va fi adoptat de către Guvern în cursul săptămânii viitoare.

Măsurile din acest program sunt rezultatul a zeci de întâlniri și ședințe ale grupurilor tehnice de lucru care au adus la masă experți din instituțiile publice și din societatea civilă, precum și reprezentanții părinților și ai copiilor. Acest program acordă o atenție specială sănătății psiho-emoționale a copiilor. Este cu atât mai important, în contextul în care ne aflăm. Pandemia, restricțiile, izolarea, toate acestea i-au afectat pe cei mici, iar efectele se pot întinde pe termen mediu și lung”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Proiectul propune printre altele și soluții de combatere a criminalității online împotriva copiilor.

„Din grijă pentru copii, România va avea un sistem informatic performant pentru analizare, sortare, profilare și decriptare a materialelor online cu caracter abuziv”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Proiectul prevede acordarea a peste 70.000 de ore de consiliere gratuită pentru copii, dar și pregătirea a peste 7.000 de specialiști în acest domeniu.

De asemenea, proiectul prevede și desemnarea unor inspectori școlari dedicați, dar și înființarea unui număr unic de urgențe pentru copii.

(Jurnal)

Exit mobile version