politie1 Cu doar o zi înainte de Ziua Sf. Andrei, în 29 noiembrie , între orele 06.00 – 11.00, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră de la Poliția Oraș Bolintin Vale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Giurgiu și specialiști din Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Giurgiu au executat o acțiune în sistem integrat în târgul săptămânal din orașul Bolintin Vale.

            Activitățile au avut drept scop menținerea unui climat de ordine și siguranță civică, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale în general, iar în mod special combaterea transportului și comerțului ilegal de animale și produse din carne. Totodată polițiștii rutieri au întreprins măsuri specifice care să contribuie la asigurarea fluenței și siguranței circulației în zonă, precum și evitarea ambuteiajelor în intervalul desfășurării activităților.

            Polițiștii au legitimat aproximativ 50 de persoane și au controlat peste 40 de autovehicule, ocazie cu care au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.790 de lei. Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate de organele de control pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (18 – în valoare de 9.200 lei), O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (11 – în valoare de 1.490 lei), Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite (7 – în valoare de 3.000 lei) și una, în valoare de 100 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

            În continuare, polițiștii vor fi prezenți și vor acționa în sistem integrat, în zona barurilor, cluburilor și a altor unități similare din mediul urban și rural, unde participă un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor comise cu violență și pentru constatarea infracțiunilor rutiere.

            Totodată polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere și vor intensifica activitățile specifice pentru limitarea excesului de viteză și pentru depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice.