Contrabandiștii vin noaptea, de la Istanbul…!

0
95

autocar-bombaÎn noaptea de 11/12.02.2016, între orele 22.00-06.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu și polițiști de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au organizat și desfășurat o acțiune specifică, în municipiul Giurgiu, în vederea prevenirii infracțiunilor de evaziune fiscală și combaterii fraudelor în domeniul proprietății intelectuale și mărcilor înregistrate.                                         

          Polițiștii au identificat și oprit pentru control un autocar, ce aparține unei firme ce efectuează transport public de persoane pe relația Turcia – România, constatând că acesta transporta mai multe bagaje în care au fost identificate articole îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, ceasuri, ambalate, purtând numele unor mărci  protejate pe teritoriul României și care prezentau indicii de a fi contrafăcute. Totodată au fost descoperite 58 pachete țigarete fără timbru de proveniență.

          Cu ocazia controlului autocarului a fost depistat cetățeanul român P. V., de 29 ani, din municipiul București, care transporta din Turcia în România, în scopul comercializării, cantitatea de 200 de parfumuri și 120 de ceasuri, produse susceptibile a fi contrafăcute și care poartă însemnele unor mărci protejate. Bunurile au fost indisponibilizate în vederea efectuării de cercetări. În cauză s-a stabilit un prejudiciu aproximativ de 80.000 lei și s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

          Asupra unui alt cetățean român, de 42 de ani, pasager în autocar, polițiștii au găsit cantitatea de 70 parfumuri, purtând însemnele unor mărci protejate, produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care bărbatul le transporta din Turcia în România, în scopul comercializării.

          Bunurile au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind  întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Prejudiciul stabilit este de aproximativ de 30.000 lei.

          Polițiștii au depistat în același autocar pe D. G., un bărbat de 25 ani. Din municipiul București, care transporta din Turcia în România, în scopul comercializării, 155 de perechi pantofi sport și 114 treninguri, produse susceptibile a fi contrafăcute, care poartă însemnele unor mărci protejate. Bunurile au fost indisponibilizate în vederea efectuării de cercetări. În cauză s-a stabilit un prejudiciu aproximativ de 100.000 lei și s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

          De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 1.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării 58 de pachete de țigarete fără timbru de proveniență, depistate asupra unui cetățean turc, în vârstă de 61 ani și unei cetățene române de 43 ani, din municipiul București.

(Jurnal)