Contrabandiștii s-au pus pe treabă din primele zile ale anului. Ce încerca să introducă un turc în țară…

0
77

 

          Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse  100 de flacoane de parfum,  50 perechi de încălțăminte şi peste 300 pachete cu țigări fără marcaje fiscale, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în ţară. 

 În data de 5 ianuarie, ora 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocar care circulă pe ruta Turcia – România, cetăţeanul turc Emrah  C., în vârstă de 31 ani.

            Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub scaunele pasagerilor și în zona sistemului de ventilație al autocarului, 101 flacoane de parfum şi 50 perechi de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, precum și 328 pachete cu țigări fără marcaje fiscale.

La cercetări, șoferul autocarului a declarat că bunurile îi aparțin și intenționa să le comercializeze în diferite piețe din municipiul București, cu scopul obținerii de profit.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare și a infracțiunii de ”deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete.

(Jurnal)