Contrabandiștii care trec prin Frontiera Giurgiu devin tot mai lacomi!

0
898

 Circa 20.000 de  țigarete  ( aproximativ 1000 pachete cu țigări), descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni.

 Se pare că de la o zi la alta contrabandiștii devin tot mai lacomi încercând să treacă peste graniță, un număr tot mai mare de produse…

          Așa se face că pliţiștii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în portbagajul unui autoturism, o cantitate considerabilă de țigarete, pe care un cetățean bulgar încerca să le introducă în țară fără documente legale.

 Acest lucru s-a întâmplat în data de 18 martie, 2023, în jurul orei 06.50, pe sensul de intrare în ţară, când la control s-a prezentat un cetăţean bulgar, în vârstă de 35 de ani, cu un autoturism marca Volkswagen.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu, în urma verificărilor amănunţite,  au  descoperit,în portbagaj, printre bagajele personale, cantitatea totală de 996 pachete cu țigarete, diferite  mărci, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 24.900 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015.

Peste 2.800 de bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră… 

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri  care purtau însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Astfel, în perioada 17- 19 martie, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit mai multe autocare ce aparțin unor firme de transport persoane.

Cu această ocazie,  aceștia au descoperit în cala autocarelor  colete voluminoasece ce conțineau peste 2.800 de bunuri constând în articole vestimentare, articole de parfumerie, încălțăminte, articole de marochinărie si accesorii, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci, cu vârste cuprinse  între  25 și 54 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare totală estimată de 650.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)