Jurnal Giurgiuvean

Consumul moderat de cafea și ceai poate scădea riscul de atac vascular și demență

Mai mulți cercetători chinezi sunt autorii unui studiu de amploare care arată că cei care beau două cafele și două ceaiuri pe zi au un risc mai scăzut de a dezvolta demență sau de a face un accident vascular cerebral.

500.000 de britanici au făcut parte din studiul de monitorizare a sănătății. Voluntarii au fost întrebați și despre obiceiul consumului de băuturi calde. Participanții care au băut două cafele și două ceaiuri pe zi s-au dovedit a fi cu o treime mai susceptibili de a suferi un AVC, iar cazurile de demență au scăzut cu 28% în cazul lor.

Consumul de ceai și cafea aduce beneficii pentru sănătate, mai arată studiul publicat în PLoS Medicine și desfășurat la Universitatea Medicală Tianjin, chiar dacă este consumată doar o ceașcă pe zi, scrie Daily Mail.

Cercetările noastre arată că un consum moderat de ceai și cafea, separat sau în combinație, este asociat cu un risc mai mic de AVC și demență„, a declarat Dr. Yuan Zhang, autorul principal al studiului. Polifenolii din băuturile calde există și în afine și cacao, iar consumul acestora poate scădea riscul apariției bolilor neurodegenerative.

Voluntarii care au consumat ceai și cafea au fost comparați cu cei care nu aveau acest obicei. Cuvântul cheie este „moderația”, un consum exagerat al acestor băuturi calde dând rezultatul contrar celui arătat în studiul medicilor din China.

O cercetare făcută în Australia a concluzionat că cei care beau mai mult de șase cești cu cafea pe zi își cresc riscul de a suferi de demență.

(Jurnal)

Exit mobile version