parcul-natural-coamaPreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a prezidat vineri, 3 aprilie, o şedinţă ordinară în care s-au aprobat mai multe proiecte de hotărâri cu caracter social şi economic.

Printre proiectele propuse dezbaterii se numără: Proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii Judeţului Giurgiu cu Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA – Direcţia Silvică Giurgiu în vederea realizării obiectivului de investiţii ”Conexiunea Parcului Natural Comana la Reţeaua TEN – T – Modernizare drumuri interioare”. Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate de voturi şi câteva proiecte de hotărâri iniţiate de preşedintele Vasile Mustăţea privind aprobarea atribuirii unui traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale şi eliberarea licenţei de transport pentru: S.C. FRANCISCA SRL; S.C. LIBER TRANS  COM SRL; S.C. RADU COMEXIM SRL; S.C. TRACUM SA şi S.C. STOICA DANIEL MAXI TAXI SRL.

La propunerea consilierului judeţean Chiran Nicuşor colegii săi au votat în unanimitate amânarea Proiectului de hotărâre privind aprobarea atribuirii unui traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale şi eliberarea licenţei de transport pentru S.C. FMG BUSINESS INTERNATIONAL SRL. Motivul pentru care consilierul Chiran Nicuşor a solicitat amânarea proiectului de hotărâre iniţiat de preşedintele Vasile Mustăţea a constat în faptul că firma respectivă are sediul în Bucureşti, şi din documentele depuse la dosar nu reiese că ar avea mijloacele auto de transport înregistrate pe teritoriul judeţului Giurgiu, aşa cum  prevede actuala lege, aflată în vigoare, dar şi Regulamentul CJ Giurgiu. De precizat că este obligatoriu ca firmele care fac transport de persoane pe teritoriul judeţului să aibă contracte de înregistrare a acestor autovehicule întru-un punct de lucru care să aibă sediul pe teritoriu judeţului.

Heliade CĂLIN