Cu câteva luni în urmă, Consiliul Judeţean a aprobat o hotărâre prin care Teatrul Valah era transformat din teatru de repertoriu în teatru de proiect. În aceste condiţii, tuturor actorilor din Teatrul Valah le-au fost desfăcute contractele de muncă, urmând ca, de acum înainte, pentru fiecare piesă ce va fi pusă în scenă să se semneze contracte individuale, cu actori fie din fosta trupă de la Teatrul Valah, fie de la alte teatre din ţară. În urma acestei decizii, sindicatul Teatrului a acţionat în instanţă Consiliu Judeţean pentru anularea hotărârii respective. „La această dată nu pot spune decât că am acţionat decizia cu pricina în instanţă, şi aşteptăm ca aceasta să îşi spună cuvântul. Aşa ni s-a părut firesc să acţionăm, pentru că suntem conştienţi că numai aşa este normal să acţionăm!”, ne declara Florin Antoniu, actor în cadrul Teatrului Valah şi, totodată, liderul sindicatului actorilor din Teatru. Contactat telefonic, directorul Teatrului Valah, Cosmin Creţu, ne-a declarat: „ Nu am un litigiu cu actorii din Teatru, ci cu un singur actor. De altfel, cu acesta am avut patru litigii pe rol, trei le-am câştigat, al patrulea fiind încă în derulare. Persoana despre care vorbesc nu are studii de actorie, ci de regie, astfel că nu ştiu nici eu prea bine cum de a fost angajat ca actor, pentru că nu eu i-am semnat contractul de angajare. De altfel, calitatea actoricească a acestui personaj este dată de cele zero piese în care a fost distribuit în ultimii doi ani. Pe de altă parte, legat de posibilitatea actorilor de a lucra în noua formulă de teatru, le-am oferit posibilitatea de a semna contracte, în baza unui concurs. Astfel, avem două dosare care corespund din toate punctele de vedere, unul nu are studii şi nici nu este posibil să îi echivalăm aceste studii cu experienţa din teatru, iar cea de-a patra persoană, eroul nostru de până acum, nu are nici un fel de studii de specialitate actorie, ci doar de regie!”, a încheiat Cosmin Creţu.

Oana Călin

6 COMENTARII

  1. ne este greata de monarhia de la valah cine are coloana vertebrala este executat consiliul judetean ar trebui sa-i faca o evaluare directorului calitatea pieselor din aceasta stagiune este f slaba calitatea actorilor nu este legata de cantitate nici de cate diplome au ci de ce demonstreaza pe scena valoarea demonstrata nu o poate infirma cosmin cretu

  2. sunt de acord cu gabi. acest personaj ajuns directoras peste noapte prin niste jocuri de culise mai putin oneste, a ajuns sa isi dea cu parerea despre cine poate fi actor si cine nu pe scena valahului. el acum incearca sa aduca liceeni, nici macar oameni cu studii…daca florin este regizor si nu ar trebui sa joace atunci nici mircea cretu nu ar fi trebuit sa puna piese deoarece nu e regizor ci actor…in legatura cu cate piese ar fi jucat florin, intrebarea este in cate piase a fost distribuit??IN NICI UNA DOMNILOR! asta e adevarul nu balivernele lui „cosminel minciunel”!

  3. de cand un neica-nimeni ca tine,care abia-abia ai terminat teatrul cu ajutorul interventiei lui taica’tu, care abia ai fost angajat de malaimare pe linie de partid(psd) tot de taica’tu si la valah tot de taica-tu mai mult la insistentele lui muma’ta, ca nici el nu vroia sa te angajeze, ca ne spunea noua ca nu ai ce cauta pe scena ca esti din alt film, iti dai tu cu parerea despre cine sunt sau nu ratatii scenei romanesti. tu habar nu ai ce inseamna intr-adevar teatru, habar nu ai pe ce lume esti tu in primul rand…crezi ca teatru inseamna teorie…ai impresia ca ai vorbele cu tine…spui un amalgam de prostii venite din inchipuirea ta bolnavioara si crezi cu tarie ca lumea trebuie sa ti se ploconeasca tie…eu nu ma supar pe tine, nu ma pot supara pe un om maruntel atat la minte cat si la suflet…tu esti sub demnitatea de om, esti sub cea mai mizerabila fiinta de care am dat vreodata in viata…dar tot nu ma supar, pentru ca ESTI BOLNAV PSIHIC! O SPUN TOTI CEI CARE TE-AU CUNOSCUT:DE LA VIOLETA, FOSTA TA NEVASTA,CARE REGRETA ZIUA IN CARE TE-A CUNOSCUT, LA FATA TA CEA MARE CARE NU DA DOI BANI PE TINE, LA TAICA-TU SI MAICA-TA CARORA , SARACII, LE E MILA DE TINE-LA PROPRIU-SI DE ASTA TE-AU AJUTAT SI TE AJUTA CA ALTFEL NU REUSESTI SINGUR SA RAZBATI IN LUMEA ASTA NORMALA PENTRU NOI DAR ANORMALA PENTRU TINE. CU SINCERITATE SI COMPATIMIRE ITI SPUN:MI-E MILA DE TINE!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.