castig
Foto arhivă

Toţi consilierii judeţeni prezenţi la recenta şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu au fost de acord cu propunerea preşedintelui Vasile Mustăţea, aprobând  ca din bugetul instituţiei să fie alocată suma de peste 2 miliarde de lei în vederea organizării Festivalului Internaţional de Muzică Populară ”Pe marginea Dunării”.

În expunerea sa de motive, preşedintele C.J. Giurgiu, Vasile Mustăţea, a precizat printre altele: După cum ştiţi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţioanale va organiza la începutul lunii viitoare acest tradiţional festival. În acest an ne dorim ca să avem printre participanţi inclusiv concurenţi din străinătate, nu numai din ţară. Pentru buna organizare a acestui tradiţional festival, care oricum costă mult mai puţin decât cel organizat recent de Primăria Giurgiu, vă propun să aprobăm la solicitarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale încă 60.000 de lei, şi să ajungem astfel la o sumă de peste 2 miliarde de lei. Vă mai precizez că toţi consilierii judeţeni sunt invitaţi încă de acum să participe la acest festival de către mine şi doamna Carmen Peţanca, întrucât dorim să fim prezenţi cu tot aparatul C.J. Giurgiu şi să dovedim unitate şi ataşament pentru actul de cultură”.

Ce a mai cuprins Rectificarea Bugetului propriu de venituri şi cheltuieli

Preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, le-a mai propus consilierilor judeţeni să fie de acord să se aloce fonduri suplimentare şi pentru infrastructura drumurilor judeţene, respectiv încă 384.000 de lei, dar şi suma de 55.000 de lei pentru asigurarea serviciului de mentenanţă şi alarmă în caz de dezastre etc. Toate solicitările preşedintelui CJ Giurgiu au fost aprobate, iar cu sumele menţionate s-a rectificat Bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al instituţiei, pe anul 2015.

Heliade CĂLIN