În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, care a avut loc în data de 9 martie 2010, au fost aprobate două proiecte de hotărâre care au avut în prim plan sportul giurgiuvean.

Astfel, secţia de tenis de masă a Clubului Sportiv Dunărea a primit suma de 30.000 RON (deşi suma cerută a fost de 50.000 RON) pentru acoperirea cheltuielilor aferente competiţiilor din 2010.

Pentru consilieri a contat decisiv faptul că echipa feminină de tenis de masă luptă în continuare pentru accederea în Divizia A – senioare (al doilea eşalon al FRTM).

De asemenea, echipa de baschet a Clubului Sportiv Şcolar a primit două miliarde de lei vechi. Baschetbaliştii antrenaţi de profesoara Smaranda Iliescu forţează în 2010 o promovare “istorică” în prima divizie de baschet a ţării. Conform cererii, banii sunt necesari pentru acoperirea cheltuielior cantonamentului centralizat de la Predeal, celor două turnee (din ianuarie şi februarie), pentru întregul retur (şi, cel puţin, turneul semifinal), vitamine, supliment de hrană şi cheltuieli cu recuperarea unor jucători accidentaţi.

Rămânând la baschet, miercuri, 17 martie, CSS Giurgiu va debuta pe teren propriu contra celor de la SCM Universitatea II Craiova, în prima etapă a returului Diviziei B (Seria Centru).

Bogdan VLADU