Consilierul local al Partidului Social Democrat, Marian Măroiu, are parte în aceste zile de o publicitate fantastică. Ce mai contează că este una negativă? În zona Pieţei Centrale (subiectul numărul unu pe buzele giurgiuvenilor) au fost răspândite o serie de “manifeste” cu poza acestuia inserată într-un cadru pe care se poate citi în partea de sus cuvântul “WANTED” (n.r. cuvânt folosit cu precădere în filmele cu “cowboys”, atribuit în general răufăcătorilor).

Cei care au “plănuit” acest afiş s-au inspirat parcă dintr-un “spaghetti western” cu buget redus. Nu tu recompensă, nu tu diacritice (sub poză poate fi citit textul “A VANDUT PIATA PE UN SUPERMARKET”).

Duşman de moarte în 2008 al primarului Lucian Iliescu, Marian Măroiu este apărat astăzi de edilul-şef, cel care crede că “opera” ar aparţine PD-L-ului. Nu este exclusă nici încercarea unui grup de “pesedişti” care ar încerca astfel să şifoneze imaginea unuia dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a social-democraţilor.

“Pe Măroiu îl caută ca în Texas. Vom descoperi cine a făcut asta” a declarat “justiţiarul” Lucian Iliescu în cadrul conferinţei de presă din data de 27 aprilie. “E mâna PD-L-ului aici, nu ştiu de ce afirmă aceste lucruri. El nici măcar nu a votat pentru acest proiect, de ce i se atribuie că a vândut piaţa?!” a mai conchis primarul municipiului.

Bogdan VLADU