Ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) din 30 septembrie a înregistrat un record negativ de neimaginat, ea desfășurându-se mai rău ca pe vremea marelui Caragiale! Rolul principal, unul negativ din toate punctele de vedere, l-au jucat culmea ipocriziei tocmai consilierii social democrați, adică cei care în doctrina lor susțin cu tărie că sunt mai aprope de oameni! Social democrații au dorit se pare să arate președintelui CJ, Vasile Mustățea că și-au creat  o majoritate din  consilierii județeni ai PPDD ( Răzvan Cuc, Stelică Mardare și Gheorghe Pălălău) alături de  consilierul PC , Constantin Basangiac, de  independentul Lucian Ioniță (fost PNL-ist) și consilierii PRL: Constantin Buduru ( ex ecologist), Andrei Ovidiu, Chiran Adrian și Matei Cătălin ( ultimii trei, foști liberali până la intrarea în vigoare a OUG nr. 55/2014), respingând președintelui  Vasile Mustățea, nu mai puțin de 6 Proiecte de Hotărâri, din cele 15 înscrise pe ordinea de zi, dintre care unele vitale pentru existența  cetățenilor județului, după cum declara  președintele CJ.

În debutul ședinței un număr de 15 consilieri județeni au dorit cu tot dinadinsul să reitereze gafele anecdotice din  vremea lui Nenea Iancu Caragiale ! De aceea ei au respins prin vot secret ”Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a calității de consilier județean, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a PNL-istului Grecu Valentin, aflat la alegerile din 2012 pe lista USL.  Și asta deși Valentin Grecu își înaintase demisia din funcție încă din data de 17 iunie 2014,  în ultima vreme  lipsind nemotivat de la  ședințele ordinare ale CJ și de la una extraordinară. Deși  președintele Vasile Mustățea a explicat aleșilor județeni că demisia este un gest unilateral și nimeni nu o poate refuza, grupul majoritar  a decis păstrarea lui Valentin Grecu  în această funcție, în ciuda demonstrației acestuia că nu-și mai dorește această funcție! Curat murdar monșer!, cum ar zice conu  Caragiale…

Vădit indignat de votul consilierilor județeni , Vasile Mustățea i-a atenționat pe aceștia că nu este posibil să se întâmple așa ceva, întrucât în CJ se votează conform legii: adică avem dreptul să luăm la cunoștință de demisie și atât! Nu putem vota contra voinței unui om, așa cum ați făcut dumneavoastră! Voi sesiza organele de cercetare penală, pentru a se stabili cine este vinovat de acest rezultat. Ve-ți jura în fața lor cu mâna pe Biblie cum ați votat azi, iar cei vinovați vor suporta rigorile legii! – a mai  precizat președintele CJ Giurgiu.

După această premieră  la nivelul CJ,  circul a continuat, consilierii PSD și aliații acestuia  respingând Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli al județului și bugetul instituțiilor publice finațate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții, pe 2014. Pentru acest proiect, inițiat de Vasile Mustățea, au votat 11 consilieri județeni aparținând PNL, plus consilierii PDL și doi consilieri ai PPDD, e vorba de Viorel Dobrotă și Adriana Buga. Restul consilierilor s-au abținut sau au votat contra!

În zadar a încercat președintele Vasile Mustățea, împreună cu directorul economic al CJ, Florentina Stănculescu și directorul general al DGASPCG , Adelina Voicu (căreia i s-a făcut rău, la propriu, în timpul ședinței la auzul acestei vești), să-i convingă pe consilierii județeni că prin respingerea proiectului, Spitalul Județean de Urgență și respectiv DGASPCG vor rămâne fără bani și că vor fi ajunge în imposibilitatea de a funcționa, deși Guvernul a alocat aceste fonduri județului!   Grupul contestatarilor nu s-a lăsat convins cu niciun chip. Care vor fi urmările?  Spitalul județean  nu va putea  continua achizițiile necesare montării unor uși cu deschidere automată și nici modificările la rampa de acces pentru persoanele cu handicap, și nici  nu va putea  plăti patru facturi la apă, în acest caz furnizarea ei   putând fi oprită oricând!  În plus, începând cu 1 octombrie bolnavii de HIV –SIDA vor rămâne fără medicamente și vor fi în imposibilitatea de a li se furniza tratamentele care îi mențin în viață!  (Călin Heliade)