Consilierii ALDE și cei ai PNL au votat împotriva proiectului de suplimentare a Bugetului de Venituri și Cheltuieli. Ce au pretextat ei și cum a reacționat Nicolae Barbu

0
68

DSC01818Prima ședință a noului Consiliu local al Municipiului,  a constituit  și prima decepție din acest nou mandat, a primarului reales, Nicolae Barbu.

 Miercuri, 29 iunie, sala de ședință  a Consiliului Local, a reunit  noua formulă a acestuia, de după alegerile locale. Ordinea de zi a inclus 19 proiecte de hotărâri.  Cel mai important  a fost acela cu privire la aprobarea suplimentării Bugetului Local de Venituri și Cheltuieli cu suma de 2.587 mii lei  și a listei de investiții aferente, proiect care a stârnit  cele mai multe discuții.

 Explicațiile oferite de directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale, Marlena Hroniade, conform cărora se impune această suplimentare, în condițiile în care bugetul, în momentul în care a fost construit, a fost unul estimat, iar între timp au intervenit modificări ce vor fi suportate din bugetul propriu de venituri, pentru achitarea salariilor către angajații instituțiilor subordonate Primăriei, nu au fost însă suficiente .

 Consilierii  PNL și cei ai ALDE,  sub pretextul că  nu au avut timp să studieze documentația aferentă proiectului și că suma alocată de 2.587 mii lei ar fi  prea mare, au votat împotrivă. În acest fel proiectul nu a putut trece, neîndeplinind cvorumul necesar, consilierilor   PSD lipsindu-le doar un singur vot , cel al consilierului  Lucian Neacșu, care în această perioadă acuză  probleme de sănătate.

 Vizibil decepționat de această decizie a celor 10 consilieri,  primarul Nicolae Barbu a declarat: Este simplu să nu votezi, dar ar trebui să vă gândiți și la repercusiuni… Oricum, voi convoca cât de curând o ședință extraordinară și atunci,  împreună cu toți consilierii PSD vom aproba bugetul, în timp ce dumneavoastră veți rămâne cu această rușine în fața cetățenilor!

 (Teo Nicolau)