CONSILIUL-LOCAL-GIURGIU1

          În debutul ultimei ședințe a Consiliului local , din data de 17 decembrie, primarul Nicolae Barbu i-a conferit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu” domnului Stan Prodan, fost cadru didactic şi veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, ajuns la venerabila vârstă de 102 ani, în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate pe linie profesională dedicată comunităţii locale.

          Apoi, consilierii locali au dezbătut şi aprobat în unanimitate diversele Proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, printre care: Modificarea Contractului din data de 25 semtembrie 2015, prin includerea activităţii de valorificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate, trecute în proprietatea privată a municipiului Giurgiu, către S.C. Întreţinere Peisagistică a Spaţiilor Verzi S.A. Giurgiu; Asocierea unităţii administrativ teritoriale a municipiului Giurgiu cu unitatea administrativ teritorială a comunei Malu, în vederea constituirii unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, pentru activitatea publică de măturat stradal, deszăpezire, iluminat stradal şi ornamental; Acordarea unui sprijin financiar în sumă de 2500 lei pentru Asociaţia Revoluţionarilor „22 Decembrie” Giurgiu; Transmiterea în folosinţă gratuită a unui spaţiu din incinta internatului Liceului Teoretic „Nicolae Cartojan”, către Asociaţia „Societatea de Oncologie Mama şi Copilul” filiala Giurgiu.

          Singurul Proiect care a generat o serie de dispute, mai mult sau mai puţin relevante, între consilieri, a fost cel legat de nominalizarea unui membru în Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, protecţiei mediului, agricultură şi turism. Mai exact, veşnicul nemulţumit Florian Velicu a acuzat faptul că nu s-a ţinut cont de „preferinţele” sale, şi anume să facă parte dintr-una din Comisiile din cadrul C.L. După îndelungi discuţii, proiectul a „trecut” în forma inițiată de primarul Nicolae Barbu, urmând ca, în perioada următoare, Velicu să iniţieze un proiect de hotărâre care să îi „satisfacă” doleanţele.

(T.N.)