Liviu-Dragnea-Mihai-SturzuCongrestul Tineretului Social-Democrat (TSD) de sâmbătă  a fost marcat contrele dintre fostul președinte al tinerilor social democrați Mihai Sturzu și președintele Partidului, Liviu Dragnea. Sturzu i-a cerut lui Dragnea să se autosuspende din funcția de președinte al PSD până când își rezolvă problemele pe care le are cu justița.

Dragnea are probleme de credibilitate…

Totodată Mihai Sturzu a anunțat că va demisona din PSD, atătând că aceasta a fost ultima încercare de a trage un semnal de alarmă în partid, că trebuie să se reformeze şi trebuie să se desprindă de PCR, FSN, practicile acestor organizaţii foarte triste, acuzându-l pe  Liviu Dragnea că care are probleme de credibilitate.

 Mizerii peceriste

Sturzu a amintit de  Codul de conduită pe care Liviu Dragnea l-a propus  cerându-I să facă el primul pas…La rândul său, Liviu Dragnea a răspuns printr-un gest plin de mojicie redând celor din sală o discuție dintre el și Sturzu :Mie mi-a propus dl aviator Mihai Sturzu ceva care m-a cutremurat: ca, după tragedia de la Colectiv, el să folosească acea emoţie – o tragedie în care au murit 60 de tineri – să vină la sediul PSD cu nişte tineri, să-mi facă nişte propuneri, pe care eu să nu le accept, după care el să facă o mişcare şi acea mişcare să crească şi, ulterior, să facem alianţă parlamentară. Nu este admisibil să te gândeşti că poţi folosi o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva.

Sturzu a negat acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emoţia generată de tragedia de la Colectiv, prin înfiinţarea unei noi mişcări.

„Domnul Liviu Dragnea a minţit şi a manipulat, parcă a fost la şcoala FSN-ului de manipulare. Eu am avut această discuţie cu domnia sa după ce au am fost la proteste împotriva lui Piedone şi a lui Gabi Oprea şi am spus că ce strigă oamenii în piaţă este foarte corect şi oamenii au foarte mare dreptate şi că PSD are nevoie de o reformă şi că putem porni această reformă de la PSD. Ce a înţeles domnia sa şi ce a spus pe scenă m-a durut foarte tare, dar n-am ce să fac, are altă şcoală politică decât am eu, nu ne comparăm. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe lângă el”, a explicat Sturzu.

Cine nu e cu noi e împotriva noastră!

În stilul caracteristic al  acestui partid mizeriile împotriva lui Mihai Stuzu s-au manifestat încă din timpul Congresului. Cineva a făcut afirmația chiar că Surzu nu trebuia să fie critic față de seniorii partidului ci să îi respecte și să îi urmeze fără crâcnire. Ce poate fi mai clar  decât faptul că PSD urmează linia politicii PCR și a supunerii oarbe fără păreri personale pe care Ceaușescu o cerea membrilor de partid, lucru sesizat și de Ion Iliescu , cel care a marcat acest amănunt deosebit de periculos.

La PSD și portarul  e tare pe ”funcție”!

Sturzu, fusese  luat  cu câteva zile înainte la întrebări chiar și  de portarul de la sediul PSD, având dificultăţi în a intra în sediul partidului, fiind oprit de către portar pe motiv că nu ar fi membru al BPN, cu toate că, potrivit Statutului, liderul tinerilor social-democraţi participă la şedinţe, acesta acuzând atitudinea „revoltătoare” din PSD.  Dovadă că în PSD și portarii sunt tari pe funcții!  În ceea ce priveşte acest incident, Dragnea a precizat că angajaţii partidului nu au înţeles mesajele sale de la Congres, că în PSD sunt „uşile deschise”. „Am aflat după Biroul Permanent Naţional, după ce a plecat domnul Mihai Sturzu, că a fost un incident la intrare. Dacă aşa a fost, înseamnă că atât au înţeles cei care muncesc aici, în sediul ăsta, şi sper ca un nou secretar general să înţeleagă că se schimbă ceva în partid. Eu când am vorbit de uşi şi porţi deschise cred că au înţeles tocmai invers”, a glumit Dragnea. Acesta a afirmat că nu poate el să propună sancţionarea portarului, dacă i-a blocat accesul lui Sturzu, însă noul secretar general va trebui să se ocupe de aceste probleme. Dragnea a negat şi că a dat vreo interdicţie ca liderii PSD să susţină declaraţii pe treptele partidului.

Sturzu acuzat de ipocrizie

Horia Nasra a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că speră ca, măcar ”în al doisprezecelea ceas”, Mihai Sturzu ”să renunţe la ipocrizie şi să nu uite cum a fost impus de seniori preşedinte al TSD în 2013, fără a avea contracandidat”.

(Jurnal)