Gândul Info scrie despre faptul că Reforma promovată în PSD de Victor Ponta după pierderea alegerilor prezidenţiale nu este înghiţită uşor de liderii din teritoriu, care au cerut explicaţii în cadrul şedinţei Comitetului Executiv de la Sinaia despre modul în care aceasta se va aplica. Înscriși la cuvânt,  mai mulţi şefi de organizaţii au luat cuvântul : Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Marian Oprişan, Gheorghe Nichita, Iulian Iancu, dar și liderul PSD Giurgiu,  Niculae Bădălău. Conform acelorași surse  toţi au vorbit despre abuzurile procurorilor, știut fiind că toți cei numiție au probleme cu justiția. Se pare însă că lui Victor Ponta puțin îi pasă de asta, replicând : ”acestea sunt problemele voastre, nu am venit până aici să discutăm doar despre ele!”

El a precizat că prin  reforma pe care dorește să o aplice, în viitorul Statut PSD, se va preciza ce sancţiuni vor primi cei care au probleme cu justiţia. Ponta a plusat, şantajând partidul că dacă nu va vota aceste măsuri în cadrul Consiliului Naţional, programat pentru 20-21 martie, va renunţa să candideze pentru preşedinţia partidului la Congresul national.

Dovada faptului că baronii locali sunt interesați de soarta lor și mai puțin a partidului a fost declarația lui Radu Mazăre care a reclamat modul în care social-democraţii sunt săltaţi de pe stradă şi duşi cu duba de procurori, fără să fie citaţi în prealabil. Punctul său de vedere a fost dublat de poziţiile lui Nicușor Constantinescu şi Iulian Iancu, care au spus că partidul trebuie să ia atitudine faţă de aceste forme de ”justiţie televizată”.

Nu am venit să discutăm doar despre problemele penale. Dacă facem doar asta, înseamnă că avem o problemă în partid. Partidul nu are probleme penale, sunt problemele dumneavoastră”, a  mai spus Victor Ponta în şedinţa Comitetului Executiv.

La rândul său, având probleme cu justiția, vizibil supărat pe situaţia din partid, senatorul Niculae Bădălău a declarat- scriu cei de la Gândul Info – că s-ar putea retrage din fruntea organizaţiei PSD Giurgiu. La auzul acestei vești Radu Mazăre  l-a persiflat, afirmând ironic: ”vom vedea, a spus orbul”!

Sunt voci care deja declară că acest gând îl bântuie pe Bădălău pentru problemele avute în ultima perioadă cu Legea, probleme care i-ar putea aduce chiar suspendarea din partid, după cum declară Victor Ponta vizându-i pe toți cei ce au probleme cu justiția.