Conform datelor PAID , Giurgiu are  un ridicat nivel de risc în ceea ce priveşte cutremurele şi inundaţiile!

0
153

inundatii-romania-2014 Firmele de asigurare conform datelor obținute , se îndreaptă  mai ales către zonele cu risc mic. Județele „defavorizate“, precum Giurgiu  sunt mai ocolite.  Conform datelor PAID, 74,4% din poliţele active la nivel naţional privind Asigurările Împotriva Dezastrelor , erau încheiate în mediul urban la finele lunii decembrie 2015 şi doar 25,6% în mediul rural. În funcţie de tipul de locuinţă, 90,8% din poliţele PAD sunt încheiate pentru cele de tip A şi 9,2% pentru locuinţele de tip B.

Pentru cei mai puți avizați precizăm că locuintele sunt clasificate conform Legii 260/2008, după cum urmeaza:

Locuinta tip A – constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exterior din piatra, caramida arsa sau din orice alte material rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurata este 20.000 EUR;

Locuința tip B – constructia cu pereti exterior din caramida nearsa sau din orice alte material nesupuse unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurata este 10.000 EUR.

 Teleormănenii au la această dată cel mai ridicat nivel de risc atât în ceea ce priveşte cutremurele, cât şi în privinţa inundaţiilor. În top urmează  judeţul Galaţi, cu risc maxim de cutremur şi inundaţii, dar cu numai 28% din locuinţe asigurate. În situaţii asemănătoare mai sunt și judeţele Călăraşi, Giurgiu şi chiar judeţul Ilfov.

(Jurnal)