Iarna anunţată de mai multe ori, dar care s-a tot amânat până acum, va continua să ofere, din punctul de vedere al furnizării de agent termic (de căldură), un oarece disconfort locatarilor din zonele denumite „nevralgice”. Aşa cum ne declara Cosntantin Ionescu – şeful secţiei de transport şi distribuţie energie termică, SCUT Giurgiu – debutul sezonului rece n-a fost deloc plăcut pentru cei care locuiesc în zonele cu probleme, zone în care reţelele vechi, ce şi-au încheiat demult durata de viaţă, au cedat, şi amintim aici reţelele termice aferente zonelor: PT 51 (rest. Danubius- cartier Oinac 1); PT 82 (Acetilenei); PT 15 (Autogară); PT 12 (Centru, Banca Raiffeisen). „Alături de aceste zone ar putea apărea oricând probleme acolo unde nu s-au înlocuit conductele: PT 71 (Banca Transilvaniei); PT 73 (Şcoala 8); PT 88 (Restaurant Rustic); PT 35 (Pasarelă) sublinia inginerul Ionescu. „

Întrebat care au fost motivele pentru care în săptămâna care s-a încheiat în mai multe locuri din ansamblul de blocuri de pe şoseaua Bucureşti s-a întrerupt  distribuţia de energie termică sau caloriferele au  funcţionat sub parametri normali, Constantin Ionescu ne-a precizat că este vorba de lucrări de modernizare ale posturilor TRAFO, Societatea Electrica întrerupând energia electrică în mai multe puncte termice.

„Vă daţi sema cu ce risc s-au efectuat aceste lucrări, căci dacă ar fi existat temperaturi scăzute, instalaţiile noastre puteau îngheţa. La această dată cea mai mare lucrare ce trebuie urmează a fi finalizată este cea de înlocuire a unei conducte de transport agent termic primar în zona Cărămidarii Vechi, pe un tronson de 300 metri lungime. Cei afectaţi sunt locatarii din zona vilelor Remuş, Gara Giurgiu Nord, Direcţia de Asistenţă Socială şi câteva gospodării din Cărămidarii Vechi”, ne mai spunea inginerul Ionescu. „La această dată, furnizarea energiei termice pentru cele 516 scări din cele 902 (în data de 7 decembrie 2010)  se desfăşoară în condiţii normale, restul, de aproape 400 de scări, având probleme cu restanţele la facturile de energie termică” – a mai precizat reprezentantul SCUT Giurgiu.

F.T.