cjnl

 AVANCRONICA ETAPEI A XXIII-A: DUNĂREA GIURGIU – DUNĂREA GALAŢI . 

Partida de sâmbătă, 10 aprilie, se dovedeşte a fi crucială atât pentru gazde, cât şi pentru oaspeţi. Rămâne de văzut cine se va impune în “războiul Dunărilor”, două echipe sensibil apropiate ca şi valoare (dar şi ca situaţie în clasament). Victoria din tur a giurgiuvenilor (1-0, gol marcat de Kurtuly) demonstrează faptul că, în mod normal, Dunărea noastră nu ar avea probleme prea mari cu Dunărea lor. Însă cum “alb-albaştri” s-au făcut de râs în faţa echipelor “mici”, nimic nu este exclus în acest meci.

 

  ATACUL “DOAMNELOR”  Interesant este faptul că meciul de pe “Marin Anastasovici” (care va începe la ora 11.00), va fi arbitrat de o brigadă exclusiv feminină. Cristina Dorcioman (din Câmpulung Muscel) va împarte dreptatea la centru, fiind ajutată la cele două tuşe de Irina Mârţ (Bucureşti) şi Monica Rigo (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă va fi Cristina Bujor din capitală, “intruşi” urmând să fie craioveanul Nicu Neagoe şi bucureşteanul Alexandru Crişan (ambii din postura de observator).

 

 AVANTAJ ÎN MECIURILE DIRECTE

Dunărea Giurgiu este neînvinsă pe teren propriu în faţa “suratei” Dunărea Galaţi. Precedentele trei întâlniri de pe “Marin Anastasovici” au fost la discreţia gazdelor, inclusiv în “egalul” din toamna lui 2006 atunci când gălăţenii au reuşit să egaleze pe final.

  • Sezonul 2006/2007: 1-1 (1-0) – au marcat Vasile Gheorghe ’32 respectiv Jean Bozga ’81
  • Sezonul 2007/2008: 2-0 (2-0) – au marcat Alexandru Radu ’6 şi George Radu ’44
  • Sezonul 2008/2009: 2-1 (1-1) – au marcat Costel Ciocârlan ’41(p), Ştefan Iordache ’63 respectiv George Bârlădeanu ’29.

 Bogdan VLADU