Dunărea Giurgiu îşi continuă evoluţia oscilantă cu care ne-a obişnuit în acest sezon. Dacă miercuri seară reuşea să zdrobească o candidată la promovare, sâmbătă “alb-albaştrii” au cedat cu 1-2 în faţa celor de la Concordia Chiajna, echipă care nu reuşise până atunci să se impună în fieful Dunării.

Ştefan Iordache a descis scorul în minutul 14, transformând un penalty, după ce tot el fusese faultat în careu de Stativă, şi se părea că giurgiuvenii îşi vor trece în cont altre trei puncte.

Marius Tigoianu are şansa să dubleze avantajul, însă ratează de puţin ţinta (minutul 21). La prima acţiune mai consistentă, ilfovenii reuşesc să egaleze cu ajutorul lui Şanţmare. Dacă în meciul cu Stejaru, fundaşul central al Dunării a fost “eroul” partidei, se poate spune că acesta a fost în meciul cu ilfovenii “erăul” ei. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a reuşit să “bărbierescă” o minge rătăcită în careu cu care

l-a învins pe propriul portar.

Acelaşi Tigoianu demonstrează că, uneori în fotbal este mai greu să ratezi decât să dai gol, irosind, (pentru a câta oară în acest retur?!) o şansă uriaşă. Şi cum fotbalul nu iartă, Florentin Dumitru, jucător până nu demult în liga a IV-a giurgiuveană la Avântul Floreşti, demonstrează că nu a uitat să centreze, reuşind un “assist” de zile mari pentru un alt veteran, Diniţă, care, a punctat cu capul, un procedeu inedit dat fiind faptul că măsoară numai un metru şi şaptezeci de centimetri.

Actul secund va aduce cu sine un asalt susţinut al Dunării, care încearcă să marcheze din nou, însă Niţă, portarul ilfovenilor, se dovedeşte providenţial la şuturile lui Cătălin Gheorghe, Marian Stan sau Cristian Cojenel.

După ce Ciubotariu şi Ungureanu (de la oaspeţi) încearcă vigilenţa lui Dragne, Ciocârlan se află aproape de egalare, însă şutul său din lovitură liberă este deturnat în corner de bravul Niţă, care se accidentează, lovindu-se de bară.

În fine, Sorin Bucă îşi trece şi el numele pe lista “ratangiilor” nereuşind din câţiva metri să împingă mingea în poartă, spre disperarea spectatorilor şi a băncii tehnice a “acvilelor”.

Bogdan VLADU