exercitiu-ISU-urziceni-01În data de 24 martie, ISU ”Vlașca” al județului Giurgiu a organizat și desfășurat un exercițiu în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă de la nivel judeţean, în cazul producerii unui seism major. La această simulare a participat prim adjunctul Inspectorului General al IGSU, colonel Daniel Dragne, alături de reprezentanți ai mai multor instituții locale, printre care: Prefectura județului Giurgiu; Primăria municipiului Giurgiu; Direcția de Sănătate Publică Giurgiu; Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu; Spitalul de Urgență Județean Giurgiu; Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu;Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Giurgiu și Direcția de Pompieri și Protecție Civilă Ruse.

          Pe timpul exercițiului au fost simulate 5 posibile scenarii care ar putea apărea pe timpul cutremurului si anume: explozie urmată de incendiu, salvări de persoane aflate sub dărâmături, accident rutier în care au fost implicate substanțe chimice periculoase, salvări de persoane de la înălțimi și salvări din mediul acvatic.

          De asemenea, la ora 09:30 s-a făcut și alarmarea populației prin sistemele de alarmare existente la nivelul județului Giurgiu, precedată de o informare a populației prin sistemul de informare radio de la nivelul localităților, a posturilor de televiziune și radio locale.

          Concluzia reprezentaților ISU ”Vlașca” al județului Giurgiu, în urma derulării acestui exercițiu, a fost că toate misiunile încredințate tuturor forțelor participante au fost îndeplinite cu succes și profesionalism: Considerăm că exercițiul în sine a fost un succes și că toți participanții sunt pregătiți să intervină în cazul producerii unui eveniment real, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, cpt. Cristian Virag.

 

2 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca un exercitiu nu se va putea niciodata compara cu un dezastru real . La un posibil cutremur de o intensitate foarte mare incat sa produca atat pagube materiale cat si victime , cu siguranta nu vor mai functiona nici telefoanele , nici posturile radio sau televiziunile , iar haosul va fi la loc de cinste . Asta pentru ca nu se poate pune in practica o astfel de situatie, pana aceasta nu este reala . Sa speram ca nu va fi cazul nicoodata sa traim asemenea experiente .

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.