Arhiepiscopia Tomisului, la inițiativa Înalpresfințitului Teodosie, cu sprijinul Episcopiei Giurgiului, derulează a III-a ediție a proiectului muzical În vremea aceea…. Fresca muzicală pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, orchestrată și revăzută de Conf. Univ. Dr. Horațiu Alexandrescu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.

Ansamblul muzical este format din coralele Armonia și Cuvânt Bun ale Arhiepiscopiei Tomisului, grupul coral al Liceului Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, dirijor: Asist. Univ. Drd. Arhidiacon Ion Iulian Dumitru. Coordonatorul proiectului este Lect. Univ. Drd. Pr. Valeriu Roman, consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului.

Astfel, reprezentația Concertului va fi susținută la Giurgiu, joi, 29 martie, ora 18.00, la Catedrala ortodoxă episcopală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate.

Biroul de Comunicare