Marţi 10 mai 2011, ora 19.00, la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, a continuat şirul evenimentelor culturale din cadrul „Primăverii culturale giurgiuvene” cu o seară de concert – protagonista fiind Orchestra de cameră „Philarmonia” din Bucureşti.

Publicul din urbea noastră prezent în sala de concerte a fost fascinat de diversitatea stilistică a repertoriului abordat în care predominant este cel preclasic şi clasic, de calitatea şi rafinamentul sunetului dar şi de omogenitatea acestei orchestre compuse din 6 violonişti primi, 5 secunzi, 4 viole, 3 celi şi un contrabas.

Această orchestra a fost înfiinţată în anul 1983 şi s-a făcut remarcată la concerte ce au avut caracter internaţional în ţări precum: Germania, Grecia, Turcia, Austria dar şi în ţară în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Fondatorul şi conducătorul orchestrei de cameră „Philarmonia” este violonistul Nicolae Iliescu, care între anii 1984 şi 1990 a fost concert-maestru al  Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

JGR